Vad är Mud Racing?

Mud Racing kombinerar konkurrens av spår Motorsports med spänningen i off-road körning. De förare som deltar tävlar om att vara den snabbaste genom gyttja låt fylld med gropar och hål. Dessa lera förare, kallas lera löpare, inkludera dragsters och fyrhjulsdrift pick-up bilar. Idrotten, också känd som lera bogging, har kombinerat extrem racing lera gropar med anpassad kultur på toppnivå lastbilar.

Mud racing fram som en sport i början av 1970-talet i norra Louisiana. Det som började som rekreations-körning för lastbil ägare blev snart en sport när leran förare började organisera och konkurrerande. Med utbyggnaden av lera racing i södra Louisiana, Texas och Alabama, permanent gropar började växa fram. Mud förare skulle konkurrera på mässor och etablera gropar i små arenor. p

Mud lopp är oftast tävlade i gropar och spår av upp till två eller tre meter lera. Pits span många sträckor, 50-80 meter korta, hilled spår, till 300 meter vändningar. Att korsa dessa gropar, lastbilar är vanligen fyrhjulsdrift, om de inte nödvändigtvis måste vara. Många av leran boggers konkurrerande komplettera sina lastbilar makt med en kompressor. Dessa superchargers ge mer bränsle för att få till motorn, som klarar mer syre och mer arbete i motorn. med band över södra USA och infiltrerar den norra delen av landet, lera gropar varierar detaljer, funktioner, personlighet och svårigheter. De har lera drar och gropar, och sträcker sig från bergen till mossar till hål i marken och ändrade sökvägar smuts. Dagbrott kan man göras eller fysisk person med mänskliga upp linje att säkerställa en korrekt djup lera.

Idag är mycket av organiserad lera racing motorsport styrs och stöds av American Mud Racing Association (Amra). Denna organisation följer i fotspåren av USA Motorsports och andra organisationer som fastställt regler och erbjudanden för lera som kör tävlingar. I slutet av 1980 och början av 1990-talet började leran tävlingsdagar arrangerar nationella mästerskap, som fortsätter än i dag. Dagens Amra fastställer regler för vissa begränsningar och klasser lastbil. Dessa inkluderar däck, fjädring, motorstorlek, kamaxel storlek och förgasare storlek. All organiserad mud racing däck skall Street Legal och Department of Transportation godkänd.

Den kultur som främjas av dessa organisationer har bland annat trygghet och seghet. Mud förare har också lagt till en viss stil på sin idrott, ofta i flärdfulla mönster och färger i sina lastbilar. Sporten har förtjänat sitt rykte från några av dess mer kända förare. Dessa lera förare är ofta översvallande personlighet med flashiga stilar. De omfattar Chuck Land och Tony Farrell, både nationella Mud Racing Organization (NMRO) mästare. De är bland de ansikten en sport som har fört konst, konkurrens och attityd till myrar och berg runt om i landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.