Vad är Monoskiing?

Monoskiing är en vintersport i samband med skidåkning som använder en enkel dubbel bred skida. Åkaren växter båda fötterna på bordet vända framåt och skidor med traditionell stil skidstavar. Monoskiing ibland jämfört med snowboard, en sport som ersatte monoskiing efter 1980-talet. Monoskiing är ett intressant alternativ till vanliga skidor, särskilt för funktionshindrade skidåkare eller personer med svaga knän.

uppfanns Monoski 1961 av Jack Marchand, som var intresserade av att bygga en ny enhet snö sport. I slutet av 1960-talet, var tog den, upp med en kalifornisk surfaren som finslipat det och populariserade idrott, som var populär för ungefär 20 år. En Monoski är byggd ungefär som en vanlig skida, förutom att det är dubbelt så bred. Bindningarna är placerade sida vid sida så att skidåkarna benen är huvudsakligen låsas ihop i färdriktningen. Den utrustning som används för monoskiing är oftast identisk med den som används i konventionella skidåkning. Monoskiers behöver stavar, pjäxor, bindningar, väder och lämplig klädsel. Sporten är relativt lätt för vanliga skidåkare att plocka upp, även om det tar ett tag att vänja till, särskilt i fråga om balans. Det är möjligt att utföra skidor stunts på monoskis, liksom att nå höga hastigheter, fånga luft, och delta i traditionell längdskidåkning.

Monoskiing är lättare på knäna än vanliga skidor. Av denna anledning har några skidåkare med svaga knän antas monoskiing, som centrerar vikt mellan knäna medan de rör sig med axeln rörlighet. Individer med en historia av knäskada kan vilja undersöka monoskiing. Monoskiing kräver också en hel del överkroppen ansträngning, vilket balanserar arbetet mellan övre och nedre kroppen jämnare än i konventionella skidåkning.

Specialutrustning för förlamade skidåkare kallas också en Monoski. En Monoski för funktionshindrade skidåkning är egentligen en typ av stol med en skida monteras på det som kan kontrolleras med överkroppen ensam. För paraplegics som miss skidåkning, eller paraplegics intresserade av att plocka upp en ny sport, kan denna typ av Monoski vara mycket bättre rustade.

snowboarden kom i popularitet efter Monoski, och många vintersporter entusiaster bytte till snowboard. Snowboards är mer stabila än monoskis, trots inlärningskurvan är brantare. Trots populariteten på snowboard, är monoskiing fortfarande praktiseras i vissa delar av världen. Det kan vara svårt att få monoskis och lektioner i vissa regioner, men monoskiing är en sport värd att utforska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.