Vad är Martial Arts?

i dess vidaste bemärkelse, som kampsporter hänvisa till självförsvar tekniker födda i länder i Asien som stress hand och fot bekämpa. Mental disciplin och sökandet efter upplysningen är också en del av de flesta varje kampsport. Medan vissa kampsporter fokus på att använda fötterna för att attackera eller oskadliggöra en motståndare, andra kampsporter koncentrera sig på att använda sina händer eller gör kast för att göra en motståndare oanvändbar.

Några av de mer populära kampsporter är : Tae Kwan Do, Kenpo, Judo, Hapkido, Kung Fu, Akido och Karate. Alla dessa betonar konst form av egen disciplin. Genom upprepade bruket av rörelser, steg, slag och sparkar, studerande inom dessa kampsporter utveckla, grace, styrka och mental disciplin.

Orden Tae Kwan Do, översätter till: "vägen av mul-och knytnäve. Hade till en konst där slår med foten står i fokus, Tae Kwon Do undervisar även att använda sina händer för att slå en motspelare eller att blockera motståndarens sparkar eller slag. Denna koreanska född konst betonar flexibilitet och mental disciplin.

Jujitsu är en japansk kampsport som ursprungligen utvecklades för att komplettera vapen slåss för Samurais. Med tiden har dess inriktning förskjutits till hand i hand bekämpa, men vapen användning i olika Jujitsu läror är fortfarande en viktig del av disciplin.

Utvecklat av instruktör Morihei Veshiba, Akido, som en kampsport, betonar kast och låsningar. Akido fokus är inte på med slag eller sparkar för att besegra en motståndare, utan lär Akido begreppet med hjälp av en av motståndarens egen energi för att få kontroll över motståndaren eller att kasta motståndaren åt sidan. kan rötter Kenpo Karate och båda kan spåras till den 5: e talet fKr, och som sådan bär ett stort mysterium med det. Kenpo läror började i Shaolin templet och ansågs vara en nödvändig konstform att leda en längs "vägen till upplysning. " Karate utvecklades främst som en form av Fist bekämpa, och undervisning i Karate instruktörer fortfarande fokus på att använda handen som ett vapen. Idag, Karate och Kenpo fortfarande undervisas på kampsporter akademier genom världen.

judo och Kung Fu är två andra häfdvunna och populär kampsport. Läror Kung Fu bygger på förflyttning av fem djur: draken, tigern, ormen, Leopard, och kranen. Grace, styrka och mental disciplin är målet för varje studerande i Kung Fu. Kombinera finess och flexibilitet, kan Judo är rötter finns i hand till hand bekämpa läror Jujitsu. På 1950-talet grundades International Federation of Judo och många lärare invandrat till andra län för att lära denna konst. Med spridningen av Judo popularitet, blev det en olympisk sport 1964. Det har fortsatt att öka i popularitet som en tävlingsidrott, men vissa hävdar att det har skett på bekostnad av den intellektuella och andliga aspekter av själva konsten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.