Vad är Little League?

Little League är en USA baserad ideell organisation skapad av Carl Stoltz i slutet av 1930-talet. Inledningsvis organiserade Stoltz en mycket liten grupp i Pennsylvania, med tre Baseball team för barn som tävlade mot varandra. Från denna tidiga start har Little League vuxit till en enorm storlek, med över 2 miljoner spelare deltar varje år. Baseball program för barn och ungdomar kan välja att ansluta sig till Little League, som ökar möjligheterna för barnen att konkurrera med många andra barn, och om deras team är framgångsrik, kan möjliggöra för dem att gå vidare till spel med enheter i andra avdelningar i landet . Organisationen har dotterbolag i USA, Europa, Latinamerika, Kanada, Asien och Australien.

USA Little League-lag är ordnade efter region och varje region också organiserar grupperna efter ålder och erfarenhet. I stora städer kan det finnas flera Little League medlemsförbund, som organiseras av skoldistrikt eller område. Allmänhet, att tillhöra en viss grupp, du måste leva inom de geografiska gränserna för denna grupp.

Beroende på storleken på varje program, är organiserade grupper baserade på ålder. Den yngsta spelare, i åldrarna 5-8 spelar Tee boll, där ingen pitching förekommer, och poängsättning kan vara relativt oviktig. Barn i åldrarna 7-12 maj placeras i två grupper, minderåriga, för barn med en liten mängd erfarenhet, och Majors, för barn med mer atletiska skicklighet. Minderåriga kan delas upp ytterligare för yngre åldrar med hjälp pitching maskiner. Det är ganska hopp för barnen att flytta in lägrade spel, eftersom tomterna är ofta vilda, och mer promenader än faktiska träffar inträffa. Beslut om var ett barn placeras i denna åldersgrupp kan bestämmas av uttagningen.

Little League har även junior och senior Ligor och Big Leagues, och krav ålder kan vara flexibel. Även Juniors är typiskt för 13-14 åringar, en erfaren barn i stora företagen kan spela på Juniors lag. 14-16 åringar kan spela på högre lag, men en 16-årig kan spela på ett stort team också. Vissa grupper kan också erbjuda softball team, fast många grupper kan både pojkar och flickor att spela på baseball lag. Ett fåtal stora grupper har Challenger Division grupper för barn som har funktionshinder.

Deltagande i Little League kan vara en givande erfarenhet för barnen, eller det kan vara svårt. Även om organisationen har standarder betonar fair play, och gott uppförande av föräldrar och barn på spel, inte alla ligor är skapade lika. Mycket beror på i vilken utsträckning föräldrarna är delaktiga, och förmågan att coacher och chefer team. Mammor och pappor, syskon eller andra familjemedlemmar eller medlemmar samhället coach team, hantera dem, bidra till att inrätta områden för spel, köra snackbarer, domare spel och räkna poäng.

Vissa grupper är notoriskt konkurrenskraftiga, och barn kan känna extra press att konkurrera. Andra är betydligt mer laid back och är helt enkelt om att ha kul tillsammans och lära sig spela baseball och softball. Senior eller Big grupper tenderar att vara de mest krävande, eftersom barn som leker på dessa grupper kan överväga professionell eller åtminstone College deltagande i baseball team. Det kan finnas två olika priser för deltagande, en förälder volontär pris och en förälder som inte frivilligt priset. Om du inte är villig att ägna tid och kraft för att hjälpa till med ditt barn eller barns team /s, så du kan få betala mer. Du måste ge de flesta utrustning, såsom fladdermöss, handskar, byxor, strumpor och skor. Några grupper har medel för att hjälpa barn med små resurser och kan antingen avstå från avgifter för deltagande och /eller betala för nödvändiga leveranser.

För många, deltagande i Little League är helt enkelt om att spela baseball eller softball lokalt under några år. Andra trivs på konkurrens och de bästa lagen kommer att konkurrera med andra stadsdelar, och kan även gå upp för konkurrens i Little League Baseball World Series, som hölls i augusti varje år i Pennsylvania. Barn som så här långt konkurrera med både amerikansk lag och lag från andra länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.