Vad är Kolvandring?

Trots vad namnet antyder, inte Kolvandring inte medför promenader bland lågorna. Stället ordet Kolvandring hänvisar till processen att gå på en bädd av glödande kol. Kolvandring sker barfota, utan särskilt skydd av något slag, och alltid på kol som glöder men inte längre flammor. Att förbereda ett område Kolvandring, en stor brasa lyser tidigt på eftermiddagen och vänster för att konsumera sig själv tills allt som återstår är kolen. Efter lågorna har dött, är kolen sprids ut på en lång tunn linje. Kolvandring sker alltid på natten så glödande av kolen kan ses tydligt av alla.

Kolvandring utövas av fakirerna, vissa grenar av buddhismen, indianer, och ortodoxa kristna i vissa länder. Kolvandring är ibland en del av motiverande seminarier, där "makt sinne över kroppen" betonas. Tanken är att genom att förbereda sinnet och in i ett speciellt tillstånd av koncentration, blir det möjligt att undvika brännskador, även om logiken tyder på att det skulle hända.

Skeptiker hävdar att det finns inget magiskt i Kolvandring, och ger en rad praktiska förklaringar:
 • 1. Carbon är en dålig värme ledare, vilket innebär att du skulle behöva stå på samma plats i flera sekunder innan du kan faktiskt känna något.

 • 2. Ytan på sängen av kol är ojämn, vilket innebär att fotsulorna kommer i kontakt med kolen bara ibland som den person korsar kol bed.

 • 3. är kolen täckta med aska, som är en mycket effektiv isolator.
 • Även med dessa förklaringar, troende säga att Kolvandring krav allvarlig koncentration på den del av Walker, och att Den visar tydligt vad som kan uppnås genom vilja.

  Kolvandring evenemang som hålls runt om i världen, antingen som del av religiösa ceremonier eller att uppmuntra människor att försöka få självförtroende. Det finns även en organisation kallad flammade som hjälper människor att sätta ihop Kolvandring evenemang för penninginsamling orsaker, och som hävdar att deras evenemang hjälpa människor att göra tusentals dollar på en enda natt.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.