Vad är Jig Heads?

Jigg huvuden är de populäraste delarna av beten kallas jiggar, används för att fånga en mängd olika rovfiskar arter. Jigg huvuden kan komma av sig själva, eller som ett komplett paket, vanligtvis med en kjol efterföljande huvudet och täcker kroken. Vanligtvis sträcker kroken ner från jiggen huvudet som en styck. Därför jigg huvuden är inte bara toppen av bete, men hooking mekanism också.

Storleken på jigg huvuden ofta beror på de fiskarter som eftersträvas. I vissa fall kan en mindre huvud vara bra för arter som crappie, som inte växa mycket stora. I andra fall kan en större jigg huvud önska att fånga arter som gös och largemouth bas. I allmänhet huvuden jigg komma i vikt mindre än 2 ounces (56 gram) för färskvatten fiske. Att använda jigg huvuden i saltvatten kan få lite mer variation på storlekar. Men i de allra flesta fortfarande bor relativt liten. Vissa djuphavet pimpel tekniker kan kräva jigg huvuden vara något större än sötvatten versionerna dock. Återigen beror detta oftast på vilken typ av arter som inriktar sig på.

Många jigg huvuden kommer som kompletta jiggar, det finns de som inte gör det. Det främsta skälet till jigg huvuden att säljas separat är att fiskaren att välja kjolen de tror kommer att vara mest effektiv. Fiskaren kanske vill välja en annan färg eller längd. Detta ger möjlighet att göra det.

Ofta är fisket en process där beten kan behöva prövas i mer än en kombination eller fler än ett område. Med jigg huvuden med utbytbara kjolar erbjuder ett helt nytt inslag i processen. Detta kan vara särskilt viktig för de fiskare som fiskar i turneringar, som behöver hitta rätt beten och hitta dem snabbt.

De flesta jigg huvuden görs med en blyhalt huvud, som ger dem tyngd de behöver. Vidare ger detta fiskaren inte behöva använda en extra tyngd, som kan störa presentationen av jiggen. Därför är jiggen huvudet dubbel i vikt.

I allmänhet är en vikt på 2 ounces (56 gram) eller mer behövs inte i sötvatten. Men i saltvatten, om trolling på en hög hastighet för större arter, tjockare kan krävas. Detta förklarar skillnaden i vikt av jigg huvuden mellan sötvatten och saltvatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.