Vad är Isbroddar?

värld av underhållning har alltid aktiveras på Amerikas kärlek fara. Sport att dra spelare till kanten av realism och gångjärn deras öden på något annat än ett fel steg är så populär att idrottsverksamhet bra butiker inte vet hur de ska hålla jämna steg med efterfrågan på utrustning. I ingen annan sport är en missad steg lika viktig som att klättra. Entusiaster världen över skalan regelbundet världens högsta toppar med bara ett rep, starka händer och en vilja att överleva. För dessa människor finns stegjärn.

Isbroddar är mångsidiga spikar som fäster vid klättring stövlar eller skidor för att hjälpa entusiaster grepp isiga eller snöiga ytor. De uppfanns i början 20th century, men bergsklättrare av dagen var inte intresserad av att förlora omlopp i fötterna från stegjärn "tight läderremmar. Spola fram till en ålder av plast-och värme-svetsning och stegjärn återigen acceptabla tillbehör för klättrare. Det finns stegjärn för olika ändamål, och inte alla typer av stegjärn är användbara för alla klättrare. I allmänhet vertikala klättrare behöver mer antispinnsystem än vad mjuk-backen bergsklättrare och alpina skidåkare som tillbringar all sin tid att flytta, behöver lätta och mångsidiga stilar av stegjärn gjorda av aluminium istället för härdat stål. Välja rätt STEGJÄRN kan vara en av de viktigaste uppgifterna för en klättrare liv, för ett felaktigt val här kan leda till dödsfall, eller åtminstone en mycket svår resa.

De två allmänna klassificeringar av stegjärn är gångjärn och stela. Gångjärnsförsedd crampons är flexibla, så att användaren kan steget naturligt, som en följd av allmän klättrare bäst använda den här stilen. En styv ISSKO böjer sig inte, och är avsedda för vertikalt klättrare som behöver ha fotstöd att sticka tårna i isen. Dessa stegjärn oftast är för tunga för blandad terräng. Klättrare som befinner sig i tvivel om att välja rätt stil kan tala om två typer isär genom att titta på vinklarna för de två första raderna av punkter på stegjärn. Om den första raden är böjd nedåt och den andra raden vinklad mot tån, den används för vertikal klättring. General klättrare behöver bara se för raka spikar.

Vristen stegjärn, de som endast har fyra till sex spikes, är populär bland backpackers, som kommer ibland hamna i en snösluttning som kräver bättre grepp än traditionella stövlar tillåter. Dessutom skidåkare bli bekant med en annan variant av STEGJÄRN: Ski stegjärn. Dessa är populärt anställda i Alperna, där alpina skidåkare ibland måste resa dig lägre vinkel sluttningar. De är bättre känd av sina europeiska namn, som varierar beroende på land och inkluderar harscheisen , cortelli och Couteaux .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.