Vad är Gång?

Gång är en konkurrenskraftig friidrott idrott, helt annorlunda från makten går eller springer. Sedan 1904-spelen, har Gång varit en del av de olympiska spelen, och dessutom har en tvåårig VM händelse. Korrekt form är en allvarlig del av sporten, som är dömd för brott samt för tiden.

Gång är ett prestations-baserad metod för att flytta på två ben som är helt skild från att köra. För korrekt form, får en rullator aldrig vara helt i kontakt med marken, den bakre foten kan inte helt lämna ytan tills den främre foten är på marken. Dessutom måste benet bär din vikt vara helt rakt tills din kropp har gått över den. Antingen lyfta eller böja benet felaktigt kan resultera i kränkningar av form domare och konkurrenter med flera kränkningar kan diskvalificeras.

Denna form av rörelse är mycket snabbare än att gå, och några elit konkurrenter kan komma upp i hastigheter mycket nära professionella löpare. För närvarande är erkänt världsrekord i herrarnas 20 km (12,4 miles) en timme, 16 minuter, 43 sekunder, som innehas av Sergei Morozov i Ryssland. Jämförelsevis, är det nuvarande världsrekordet för en 20 km köra 55 minuter, 48 sekunder, som innehas av Haile Gebreselassie i Etiopien.

Även en början endast en del av de olympiska spelen som en kort sträcka ras, Gång har blivit en viktig del av friidrott olympiska sporter. Trots den tidiga representation Gång av manliga konkurrenter, fanns det ingen kvinnlig Gång konkurrens i OS fram till 1992, när damernas kategori har lagts till Barcelonas olympiska sommarspelen. Medan eliten kvinnliga gångare är vanligtvis långsammare än män, är nära sitt rekord betyg rättvist, med damernas 20 km världsrekord som innehas av Olympiada Ivanova från Ryssland stod på en timme och 25 minuter, 41 sekunder. Det finns en viss kontrovers över idrotten, eftersom kränkningen systemet bedöms av det mänskliga ögat. Att minska risken för oavsiktlig förlust av rättigheter och mänskliga fel, de flesta tävlingar tillåta tre brott innan diskvalificerar en rullator. På elitnivå, förekommer näringsförbud, ibland i överraskande situationer. Vid OS 2000 i Sydney, bara en bit bort från mållinjen och guld, blev diskvalificerad australiska konkurrent Jane Saville ett lyft kränkning. Hemstad hjälte var mycket bekymrad över den officiella begäran, och många australier var upprörda över resultatet.

Som en hobby eller motion, Gång kan vara rolig och utmanande, även lämplig utbildning rekommenderas att uppnå rätt form. Eftersom den har olika muskulös vikt än att köra, kan det vara ett utmärkt alternativ för skadade löpare eller dem som återhämtar sig från att köra skador som inte vill ge upp hårda träning. Med populariteten för sporten ständigt ökar, är det nu enklare än någonsin att hitta kliniker och Gång experter för att hjälpa till att förbättra form och öka hastigheten genom effektiva tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.