Vad är Frisbee Golf?

Frisbeegolf, även känd som "Disc golf är en sport som kan spelas antingen konkurrensmässigt till rekreation. Att spela Frisbeegolf, kommer en spelare syfte en typ av skiva liknar en frisbee på olika mål med bifogade korgar. Liknar traditionell golf, kommer spelaren att hålla koll på hur många försök det krävs för att få skivan i målet korg, den spelare som tar den minsta kastar blir vinnare.

Frisbeegolf uppfanns först i 1960-talet i USA, med en kalifornisk man vid namn George Sappenfield. I sin ursprungliga version av spelet, kunde Frisbeegolf använda någon form av hinder, såsom brandposter och lätta tjänster, som ett mål för skivan. Den första riktiga frisbee golfbana, där generella målen infördes, skapades av "Steady Ed" Headrick, en spelare i La Canada Flintridge.

Headrick låg också till Disc Golf Association och flera andra professionella organisationer för Frisbeegolf spelare, i ett försök att standardisera spelregler och skapa turneringar mellan spelare i hela världen. Headrick var så passionerad Frisbeegolf att när han dog, beordrade han att få sin kremerade aska göras till skivor för Frisbeegolf, som gavs till hans vänner och familj.

Idag finns över 2000 kurser för Frisbeegolf, varav de flesta finns i USA. Precis som i vanlig golf, kurserna i allmänhet har 18 hål, även om vissa mindre kurser bara har 9 hål. Den Frisbee golfbanor finns i regel i offentliga parker och är fria att spela på.

Det finns många olika typer av skivor som används i Frisbeegolf. De tre huvudkategorier som alla skivor tillhör är putters, mid-skivor sortiment och förare. Beroende på var spelaren är på banan och hans strategi för att nå målet, kommer han vill bestämma vilken av de tre typerna ska användas för att uppnå bästa kast. Det är möjligt att köpa Frisbeegolf skivor gjorda av flera olika typer av plast, från en ganska tunn typ som ett premiummärke. I allmänhet är de skivorna i Frisbeegolf gjorda av tjockare och fastare plast än traditionella rekreation Frisbees.

Sporten i Frisbeegolf är mycket populär bland både män och kvinnor, och många högskolor har egna Frisbeegolf lag eller klubbar. Även Frisbeegolf har mest erkännande i USA, är det ökar i popularitet i andra länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.