Vad är Fågelskådning?

tittar Bird, även kallad fågelstationen, är ett rekreationsområde tidsfördriv som innebär att observera vilda fåglar i deras naturliga miljö. Människor på alla nivåer inom fitness och ornitologiska kunskap kan fågelskådare, och många regioner har blomstrande fågelskådning samhällen som sponsrar resor och pedagogiska föreläsningar. Det finns flera skäl att delta i fågelskådning, men de flesta fågelskådare säger att de helt enkelt ha möjlighet att gå utanför, lära sig om naturen och umgås med människor som har liknande intressen.

Människor har varit att identifiera och observera fåglar i århundraden, i ett försök att bli mer kunnig om den fysiska världen. Modern fågelskådare begränsa sina identifieringar med fotografier och ritningar, men i tidigare århundraden, fågelskådare också skott och monterade fåglar som de identifieras i naturen. En av de mest kända fågelskådare, John Jacob Audubon, dödat hundratals fåglar, däribland många nya arter, och förde dem tillbaka till livet i livliga och unika teckningar som publicerades 1840 av stort allmänt bifall.

För att hedra Audubon, och med tanke på det enorma bidrag som han gjorde för identifiering och beskrivning av amerikanska fågelarter grundades Audubon Society i början av 1900 för att hjälpa till att bevara fågelarter, utbilda allmänheten om fåglar, och ytterligare vetenskapliga framsteg på området eller ornitologi. Idag Audubon Society har många aktiva lokalavdelningar som värd för regelbundna fågelskådning resor, och spelar en avgörande roll för bevarandet av livsmiljöer för hotade och utrotningshotade arter.

På en fågelskådning resa kommer fågelskådare bära typiskt fågelstationen kikare och guider fågel, för att bistå med spotting och identifiera arter. Även om många fågelskådare är mycket kunnig, bekräftar en fågel guide en identifiering, och bistår fågelskådare som reser i en främmande territorium. Många fågelskådare bär också en fågelskådning liv lista, ett dokument som håller reda på varje fågel de någonsin upptäckts. Annan utrustning omfattar vanligtvis tunga stövlar för att hantera olika territorium och lager kläder för att klara växlande väder.

Många lokalt baserade fågelskådning grupper välkomna nya medlemmar, och kärlek utbilda människor till nya ornitologi. Människor som är intresserade av att starta fågelskådning kan kontakta en lokalavdelning för att få mer information om det, och etablerade fågelskådare kan införliva fågelskådning i sina resor och semester genom att komma i kontakt med fågel grupper till sina destinationer. Vissa resebyråer erbjuder också fågelskådning resor, som riktar sig till människor som är intresserade av att utforska naturen och skaffa nya arter för deras liv listor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.