Vad är Cuong Nhu?

Cuong Nhu är en vietnamesisk form av kampsport. Shotokan Karate, Judo, Tai Chi Chuan, aikido, Wing Chun, Vovinam, och boxning alla har påverkat stilen Cuong Nhu. Cuong Nhu betyder "hård mjuk" på vietnamesiska, visar denna blandning av flera olika stilar av kampsport. Liksom många andra kampsporter, är nivån på ett Cuong Nhu praktiserande skicklighet framgår av hans eller hennes bälte färg, med vita bärs av nybörjare och svarta av experter.

Cuong Nhu kan användas för att skydda sig själv och utveckla positiva karaktärsdrag såsom disciplin, ödmjukhet, tålamod och respekt för sig själv och andra. Denna etik är en integrerad del av denna kampsport. De fysiska aspekterna av Cuong Nhu utbildningen ingår olika striderna ämnen, block, sparkar och slag. Praxis kan också Sparring, breaking styrelser, och med hjälp av olika vapen.

Cuong Nhu skapades 1965 av Grandmaster Ngo Dong, i Hue, Vietnam. Som barn hade Dong utmärkt sig Vovinam, Wing Chun, och Shotokan Karate, så småningom få ett svart bälte. Tillsammans med den fysiska aspekten av Cuong Nhu betonade Dong grundsatserna för samhällstjänst, respekt och hobbyartiklar. Dong hoppades att skapa en filosofi för ungdomar i sitt krigshärjade nationen. Dong levde med sin egen filosofi, och utöver hans kampsport studier tjänat examen i biologi och kemi, var en hängiven far och civila ledare. Han organiserade Folkets Självförsvar Forces 1968, med syfte att skydda vietnamesiska medborgare från slumpmässigt våldsdåd Vietnamkriget hade resulterat i. The People's Self-försvaret hjälpte bygga om moral och andan i det vietnamesiska folket. Dong var en frispråkig motståndare till kommunismen och greps senare för sina övertygelser. Han avled den 15 maj, 2000.

Grandmaster Ngo Dong väckt Cuong Nhu till USA år 1971 medan de studerar för sin doktorsavhandling vid University of Florida. Dong startade en Cuong Nhu klubb på universitetet, där det blev mycket populär. Senare Dong grundade också en skola ägnas åt Cuong Nhu i Gainesville. Därifrån Cuong Nhu spridas över hela USA och är fortfarande praktiseras i dag runt om i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.