Vad är Cheerleading?

Cheerleading är en organiserad verksamhet som innebär att leda en serie cheers samla publiken vid idrottsevenemang. På höga nivåer, är cheerleading sig en sport, med deltagare utför danser och komplexa trick som är mycket fysiskt krävande. Cheerleaders kan ofta ses på åskådarplats vid professionell sportspel, och organiserade cheerleading också finns i skolor, från grundskolan hela vägen college. Vissa människor är avfärdade cheerleading som en sport, eftersom det inte skulle kunna framstå som mycket ansträngande, men cheerleaders på översta nivån på konkurrensen är faktiskt mycket allvarliga idrottare, jämförbar med top-tier idrottare i andra idrotter.

Många associerar cheerleading med Förenta staterna, eftersom sporten är mest praktiseras i denna nation. Rötterna till cheerleading började på 1880-talet, när folkmassorna på universitetet sportspel började ropa ut hurrarop för att stödja sitt lag. 1898 inträffade det första dokumenterade cheerleading händelse, när Johnny Campbell ledde hurrarop vid University of Minnesota spel. Inledningsvis var muntra squads alla manliga, kvinnor fick inte delta i idrott till 1923. Många kollegiala grupper har fortfarande ett stort antal manliga medlemmar som har tagit med flera kända amerikanska presidenter under sin tid på college.

Även cheerleading startade vid universitet och högskolor, sipprade det snabbt ner genom lägre stegpinnar i utbildningssystemet liksom. Många gymnasieskolor har cheerleading squads som reser till spel tillsammans med sina lag, och några mitten skolor gör det. Middle School squads är betydligt mindre fysiskt krävande, och är oftast utformade för att roligare, så att cheerleaders bli intresserade av sporten när de blir äldre. Några grundskolor har också mycket grundläggande cheerleading patruller, i en anda av pee-wee fotboll och andra diminutivform versioner av populära idrotter.

Cheerleaders bära mycket karakteristiska uniformer, inklusive ombonade toppar och korta kjolar för kvinnor, med män som bär mer konservativ byxor. De tenderar också att bära ljusa, djärva färger i grundläggande mönster, och de får bära batonger, pom-poms och flaggor att använda i sina rutiner. En hejarklacken fungerar som en väloljad maskin, med medlemmar är mycket medvetna om varandra när de arbetar på rutiner. Små slips kan leda till allvarliga säkerhetsproblem, särskilt när en hejarklacken innebär "reklamblad" cheerleaders som går upp i luften på varandras axlar i komplicerade pyramider och andra tricks. Förutom att heja på atletisk lag, cheerleaders konkurrerar också med varandra i regionala tävlingar. Dessa all-star spel använder cheerleading och team dans som kanske inte nödvändigtvis vara kopplad till en viss skola eller atletisk team, och de representerar gräddan av cheerleading grödan. Under 2000-talet började skaderisken för cheerleaders som ska diskuteras på allvar, och flera kommissioner säkerhet som bildades för att ställa grundläggande politiska och övervaka sport, säkerställa att idrottarna vid en minimal risk för skador.

En av de största problem som kritiker i cheerleading har är att det lägger extrem efterfrågan på organ för unga kvinnor. Förutom de fysiska krav som rutiner och tricks, patruller cheerleading också uppmuntra till en mycket specifik organ typ som kan vara svårt att uppnå. Medlemmar i squads kan straffa sig med svår regimer som hotar deras hälsa i ett försök att följa detta önskade kroppsbyggnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.