Vad är Bourrée?

Medan Bourrée är en verkligt fransk dans, det har sina rötter i Vizcaya regionen i Spanien under 17th century. Kännetecknas av en snabb dubbel-time beat blev Bourrée snabbt en viktig del av den franska dans med de franska dansarna leder ut till andra länder under senare 17: e och tidig 18th århundradena. Längs vägen blev Bourrée en del av flera olika genrer. Här är några exempel på utvecklingen av denna dans, inklusive status för dansen idag.

Tidigt fann Bourrée ett öra med instrumental tonsättare som anses vara klassisk genier idag. Till exempel skapade Johann Sebastian Bach ett antal rörelser och sviter som var idealisk för Bourrée. Ett anmärkningsvärt exempel är Bachs Notebook För Anna Magdalena Bach, en pjäs som fortfarande spelas ofta i dag. Ungefär samtidigt som Bach komponera tangentbord sviter med Bourrée inflytande, George Frideric Handel komponerat flera Bourrée sonater som återstår några av de främsta exemplen på avdelningen kompositioner av ERA. Trenden fortsatte under den senare 19th century, med Frederic Chopin komponerade Bourrée stycken speciellt för piano. Den Bourrée fortsatte att påverka musikaliska genrer och dansa hela vägen till det 20th århundradet. Till skillnad från många former av dans och musik som är förknippade med klassiska drag, lyckades Bourrée att hitta en plats i världen av rock and roll. År 1969 omfattade rockbandet Jethro Tull en Bourrée bit på albumet Stand Up . Den traditionen har fortsatt på ett antal av rock album under kommande årtionden, ofta som en del av kompositioner som omfattade en rad olika musikstilar. Den grundläggande drag i den moderna Bourrée kretsa kring sammanfattning dubbla tiden tempo och snabba transporter av fötterna. Liknar vissa av de grundläggande drag som används i balett, omfattar Bourrée bockning av båda knäna och sträcker ett ben, med ett stopp framåt följs av ytterligare en rörelse framåt och sedan tillbaka ett steg tillbaka till den uppsättning av böjda knän. Utför Bourrée är inte för svag i hjärtat. Kräver snabba steg samt en stadig en, kan personer ägna år av övning av Bourrée innan han blev behörig i smidighet och precision som krävs.

Medan Bourrée aldrig har verkligen fångat den i USA eller andra länder i Nordamerika, har man byggt upp ett starkt rykte i Storbritannien, där det är ibland inspiration till nya kompositioner i klassisk, rock and roll, och även hip hop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.