Vad är Bonefishing?

Bonefishing är en typ av sportfiske där sportfiskare försöka fånga en viss typ av fisk, en så kallad Bonefish. Den Bonefish är känd för sina idrottsliga kvaliteter och utmaning i att hitta, hooking och landningen. Många gånger fann dem som är nybörjare på bonefishing tycker att det bästa alternativet är att anställa en erfaren guide.

Bonefish är en typ av fisk från familjen Albulidae, huvudsakligen i klara tropiska vatten, offshore lägenheter och i bakvatten områden, speciellt nära mangroveträsk. De varierar i storlek från 5 till 12 pounds (2 till 5. 5 kg). De är en mycket populär Sportfish, särskilt i Florida Keys och Bahamas. De tycks silverfärgade eller grå och har längre organ byggd för fart.

Bonefishing kan åstadkommas på flera olika sätt, vissa lättare än andra. Chum kan kastas på vattnet i ett försök att locka bonefish till en viss del av lägenheterna, där de flesta av dem finns. När de väl är där, kasta en agnade krok, eller konstgjorda locka, till mitt ibland dem vanligen locka en strejk. Detta är dock bonefishing teknik knappast betraktas idrott av många sportfiskare. De mest populära bonefishing metoden, särskilt när man använder en guide, är att använda en stolpe båt för att söka runt lägenheter för fisken. Detta åstadkommes genom att använda ett bra par polariserade glasögon och en lång stång. Guiden står ofta på en plattform ovanför huvudnivån på båten och använder stången att driva båten framåt. En trolling motor kan inte användas när bonefishing eftersom fisken spook så lätt. När en Bonefish är fläckig, kommer guiden direkt då fiskaren var att kasta.

Även bonefish kanske föredrar levande bete, kan de fångas på andra sätt också. Artificiella beten är en av de bästa sätten att fånga betet. Flugfiske teknik också fungerar bra för bonefish att flyga beten i vattnet så försiktigt och inte spook fisken så mycket.

De flesta sportfiskare njuta bonefishing enbart på grund av den erbjudna utmaning en gång bonefish är hooked. Pound for pound, kan det vara svårare att hitta en mer kraftfull kämpe eller intelligent fisk. Bonefish har varit kända för att bryta rad specificerade för fisk två gånger sin storlek. I många fall måste sportfiskare låta dem ha en inkörning, och hoppas att de inte hittar korallrev, mangrove rötter eller hårda skal som att bryta linjen.

Dessa går bonefishing ofta ser att praktisera catch and release. Även Bonefish används i vissa grytor, är de generellt anses inte vara bra att äta fisk. Men de är mycket sköra, så om de släpps, bör de inte hållas ur vattnet någon längre tid att ta en snabb fotografi, sedan omedelbart skickas tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.