Vad är Beguine?

Beguine är en dans kanske mest bekanta med dem på öarna Martinique, Kuba, och Guadeloupe, där den utvecklades på 1930-talet. Det kommer också känna till fans av Big Bands av 1940-talet och Fred Astaire entusiaster, sedan gjorde han en Beguine med Eleanor Powell, till musik, "Begin the Beguine," i filmen, Broadway Melody of 1940 . Idag Beguine är en av de mer obskyra dansar i latin ballroom dance tradition.

Stegen på Beguine befinner sig relativt nära de som utförs i Rumba. I själva verket Beguine är nästan men inte helt identiska med Rumba på många sätt. Musiken är alltid långsam och danssteg helt avsiktligt och smidig. Liksom många andra latinamerikanska danser, betonar Beguine förmågan att rulla höfterna medan stepping, framkallar sinnlighet. Mest musik anpassat för Beguine bygger på Västindien eller latin ballroom dance bolero , em som inte ska förväxlas med det tidigare spanska Bolero, ofta anges i 3 /4 tid.

The ballroom dance bolero är gemensamt eller 4 /4 time. Den mycket grundläggande danssteg av Bolero är långsamma bara snabb /snabbt. Slow kommer den slå ett, snabb /snabbt på taktslag tre och fyra. I Beguine, kan det första steget inte äga rum förrän efter slå två, eller mellan slår ett och två. De tre steg stil ger känslan av rumba, kombineras med vals.

Bolero musik, som kan omfatta röst ackompanjemang, är också klassisk för en byggnad tillsättning av musikinstrument eller text som musiken fortskrider. Om du aldrig har hört en, anser lyssnar till Maurice Ravel pjäs Bolero för att få en känsla av byggnaden spänning. The Beguine som dansade alltid nytta av den växande spänningen i musiken. Som mer komplexa rytmer och fler instrument är sysselsatta, den dansande i allmänhet blir mer delaktiga. du måste titta på bolero som mycket inflytelserik till utvecklingen av både rumba och Beguine. Du kan fortfarande se bolero dansade i tävlingar sällskapsdans, men det är nu inte längre är populär i Kuba, där den nuvarande form skulle ursprung. När dansare dansa Beguine, ser de det som klart skiljer sig från Bolero, även om båda danser är i hög grad liknar rumba.

För att få en känsla av utseendet och känslan hos Beguine, det finns förmodligen ingen bättre källa än tittar Broadway Melody of 1940 . Ur ett musikaliskt perspektiv endast är den viktigaste musiken att dansa hela Beguine Cole Porter's Begin the Beguine skrivna på 1930-talet. Du hittar många storband inspelningar av denna klassiska, populära låten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.