Vad är Backgammon?

Backgammon är ett av de äldsta spelen som människan känner till. I själva verket har historiker upptäckt bevis för att en version av backgammon kan ha förekommit så tidigt som 3000 f. Kr. . Det finns också belägg för att backgammon var ett populärt spel som spelas av de gamla romarna. Den moderna versionen av Backgammon har spelats över hela världen sedan 19th century. Otroligt nog har invånarna i alla världsdelar har åtnjuter backgammon i hundratals år.

Backgammon är ett brädspel som innebär att två spelare. I spelet, spelarna konkurrerar med varandra om att vara först med att ta bort alla sina backgammon pjäser från spelplanen. En backgammon uppsättning består av en styrelse med 24 trianglar, 30 stycken spel och två tärningar. Varje spelare får 15 spelbrickor, och de turas rullande uppsättningen tärning för att avgöra hur de kan flytta sina pjäser. Det omgång Backgammon är inte svårt att lära sig. Ändå kan det bli mycket konkurrenskraftig och ett antal strategier kan sättas på plats för att se till seger. Backgammon experter är överens om det finns ett antal strategier som kan hjälpa en person att vinna ett spel, men dessa strategier måste läras och manipuleras under hela spela spelet. Några av de strategier som inbegriper att lära sig bygga en "vägg" av spelbrickor, "stängning" av hemmaplan, och ge "ankare" i synnerhet platser i styrelsen. Det är vanligt att en typisk backgammon spelet är mycket kort, bara varar i några minuter. På grund av detta, spelarna bestämma ofta att spela ett antal omgångar av spelet i ett sammanträde. I detta fall spelarna räkna poäng i antalet vunna matcher, spelar tills en spelare vinner förutbestämt antal spel.

Backgammon är ett så populärt spel som det finns många datorer versioner av den också. Computer backgammon har utvecklats i popularitet under de senaste åren. Denna moderna form av underhållning kan spelas med programvara eller online, antingen mot mänskliga konkurrenter eller mot datorn i olika svårighetsgrader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.