Vad är Aquarobics?

Aquarobics kan också kallas aqua aerobics eller vatten aerobics. Det är väsentligt jämförbara med en aerobics klass som i ett gym, utan sker i en pool. Vissa aquarobics klasser är väl lämpade att även icke-simkunniga, medan andra inkluderar vissa delar av knä simning.

Principerna bakom aquarobics är tvåfaldigt. Traditionella aerobicsklass orsaka betydande stress för kroppen eftersom fötter landar på hårt trä, eller värre, betonggolv. Aquarobics, eftersom det sker i vatten, betyder mindre påverkan på skelett och leder. Dessutom är aquarobics lite mer arbete för kroppen eftersom man måste flytta sin kropp genom motståndet i vattnet, som förbränner fler kalorier, snabbare. En trettio minuter jogga på land kommer att bränna cirka 240 kalorier, medan samma jog i vattnet kommer att bränna cirka 100 kalorier mer.

Aquarobics är ofta en del av en övning dosering för dem som har lidit skada till ben och leder, men för att få full nytta av ett sådant meddelande, måste det praktiseras i midjan att ta på djupt vatten. Ju längre en överkropp är från vattnet, desto mindre inverkan minskning uppnås. Aquarobics praktiseras i vatten minst midjan eller bröstet djupt kommer att avsevärt minska påverkan på benen, minska en del av de oönskade biverkningar av regelbundna aerobicsklass som Benhinneinflammation. Kräver dock djupare vatten också att arbeta hårdare för att flytta en kropp genom vattenmotstånd. En nackdel med aquarobics är att instruktören har en mindre tydlig vision av vad studenten armar och ben gör, särskilt om instruktören undervisar klassen när man står utanför poolen. Felaktig placering kan göra det hela mindre effektiv, eftersom instruktören inte kan gå runt eleven och rätta honom eller henne. Förutom denna nackdel är aquarobics ett bra sätt att uppnå träningsmål och använder mycket liknande rörelser som traditionell aerobics klasser. Om man är bekant med vanliga aerobics, bör aquarobics inte vara alltför svårt att bemästra. Instruktörer kan ofta ändra klasser för nybörjare eller för dem med skador, så att de första pass är inte alltför svårt. Det finns några försiktighetsåtgärder man bör ta innan hoppa i poolen för en första klass. Om poolen är utomhus, använder solskyddsmedel rekommenderas. Hitta en extrem sport, vattenfast solskyddsmedel, som en kommer att kräva solskyddsmedel som inte går att tvätta bort när den utsätts för vatten eller svett. Man bör också kolla med en läkare innan du påbörjar någon form av motion regim, särskilt efter skada, operation eller sjukdom.

Som väl är det klokt att välja en klass på nybörjares nivå eller som välkomnar studenter av alla fitness nivåer. En klass som är för hård kan avskräcka nya aktörer. Man kan också titta om aquarobics klass kräver simma på djupt vatten. Om man inte är en bra simmare, hitta en klass som inte har detta krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.