Vad Vattenskidåkning?

Vattenskidåkning är en motionsidrott haft i sjöar, floder och mindre ofta, havet. Åkaren dras bakom en motorbåt via en skida rep, zippa ovanpå vattnet på en eller två skidor. Nybörjare lär sig i allmänhet på dubbel skidor , sedan gå till en enda skida.

Vattenskidor har gummi-formgjutet bindningar för att hålla fötterna på plats. En uppsättning dubbel skidor har bara ett enda bindande för alla skidor, men om ett av de fördubblas görs för att eventuellt användas som enda skida, kommer det att innehålla två bindningar. Till skillnad från en skateboard hållning där bly foten är anpassad rak och den bakre foten är vinklad, bindningarna på en enda skida är båda inriktade rakt fram. Tårna pekar på fronten toppen på skidor, med ena foten rakt bakom den andra. Vattenskidor kräver en god känsla för balans. göra ditt bästa vattenskidor, måste ski vara rätt längd för skidåkares bygga. Allmänhet, vattenskidor är ungefär tre gånger större än snö skidor, och är tillverkade av glasfiber kompositer. Vissa länge entusiaster från 1970-talet och tidigare kan fortfarande ha trä vattenskidor undanstoppad i garaget eller båten.

botten konturen av en vattenskidåkning har mycket att göra med hur skidor utför. En något konkav botten är standard. Konkurrens skidor har ofta djupt konkav botten som svarar mycket snabbare, gräva i vattnet, och kastar en fin spray när skidåkaren lutar sig in i eller bort från båten.

Vattenskidor kräver åkaren att sätta på en börsintroduktion anordning som kallas en skida väst. Lite vatten skidåkare föredrar också att bära skidor handskar för att upprätthålla ett bättre grepp om repet handtag. Åkaren blir i vattnet och kastas repet handtaget efter att få fötterna placeras i skidor bindningar. Den nylon ski rep fästs med en karbinhake till en U-bult på baksidan av båten.

Ski linor är olika långa, med kortare linor som används av mer avancerade skidåkare. Om ett rep är alltför lång, det finns för mycket slack i kurvor. Repet kan ha en dubbel eller ett enda handtag. tills båten som kommer att bogsera åkaren sakta drar bort repet undervisas. Åkaren måste balansera i vattnet, "sitter" på baksidan av ski (s) i en squat position, utsträckta armar och höll i repet handtaget. Skidan eller skidor skall hållas ut framför åkaren med spets (s) sticker upp ur vattnet. När du är klar, åkaren vanligt samtal, Hit it! och båten accelererar i full fart för att få skidåkare upp. När åkaren har ställt sig upp helt, stöder båtägare utanför spjäll till marschfart.

Alla båtar kasta en vakna eller sökvägen spottas vatten bakom prop. Vattenskidor vanligtvis innebär zippa fram och tillbaka över spåren. Vissa vattenskidor görs med ett litet hål på baksidan för att kasta upp en lång kvist vatten betecknas som en "tupp svans. " Rooster svansar göra vattenskidor väldigt prålig.

Medan vattenskidor, kan en skidåkare använda teckenspråk för att kommunicera med folk i båten. En tummen ner visar åkaren vill att sakta ner, medan tummen upp indikerar ett behov av hastighet. När åkaren faller eller sjunker, en röd flagga måste hållas upp i båten tills skidåkare och rep återvinns. Detta är för att varna andra sjöfarare i närheten att stanna klar. Därför kräver vattenskidor minst tre personer: föraren av båten, flaggan bärare vars jobb det är att se på vattnet skidåkaren hela tiden, och skidåkare.

Vatten skidåkning är en mycket populär aktivitet, skapad 1922 av Ralph Samuelson i Minnesota. Idag, slalom, hydrofoiling och wakeskating alla andra sporter stå för vattenskidåkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.