Är Parachuting Safe?

Trots den skenbara faran av att hoppa ut från ett flygplan eller segelflygplan, fallskärmar dödsfall är sällsynta. I USA och i större delen av västvärlden fallskärmshoppare är skyldiga att ha en extra, reserv fallskärm som har kontrollerats och packas av en FAA certifierad fallskärm riggare, många fallskärmsjägare också använda en höjd som är känsliga för automatisk aktivering anordning (AAD) som aktiverar reserv fallskärm på en säker höjd om Skydiver något sätt underlåter att aktivera chute på egen hand. Också rutinmässigt ta både syns och hörs höjdmätare för att upprätthålla medvetandet om sin höjd. Det bör understrykas att många av dagens aktiva fallskärmsjägare har hoppat i decennier utan betydande skada. Skador, när de uppträder, orsakas ofta av ouppmärksamhet eller felaktigt agerande av skånskan. Vissa engagera fallskärmen trassla in sig och därmed inte ge full retardation. Dessa är mycket sällsynta. Andra uppstå genom förändringar i vinden tvingar hårda landningar-igen, mycket sällsynt. Under de senaste åren, är en av de vanligaste källorna till skada för oerfarna eller övermodig (miss) bruk av helt bra, högpresterande fallskärmar till effekt tränger tilltalande landningar. High-speed manövrar utföras mycket nära marken kan vara spännande att utföra, och spännande att titta på, men de brukar öka risken. En fallskärm är noggrant viks och paketeras för att försäkra att det kommer att öppna ett tillförlitligt . I USA och många utvecklade länder, fallskärmar nödsituation packas med "riggers" som måste utbildas och certifieras enligt strikta normer. Fallskärmsjägare och fallskärmshoppare idrott är alltid utbildade för att packa sina egna primära fallskärmar. När en fallskärm inte öppnas, är det oftast en "remsan. "I de flesta streamers, är linjerna vridna, och trädkronorna är förhindrad att öppna tillräckligt för att fylla med luft. Skydivers brukar försöka öppna en streamer genom att skaka linjer. Om detta misslyckas, förlitar de cam på sina räddningsinsatser fallskärm också känd som en "reserv chute".

Om en av hundra primär fallskärm öppningar är remsan. Nödfallsskärmar ha ett bättre förhållande, med mellan en av tre hundra. fallskärmshoppare flesta tror att de kan packa sina främsta fallskärmar så noga som en professionell riggare. Alltså, en typisk jumper förvänta både fallskärmar misslyckas mellan en gång i 30,000 och en gång på 250. 000 dyk, beroende på den omsorg som lagts på packning av fallskärmar. Flesta livslångt fallskärmshoppare i pension innan de når 10. 000 hopp.

Självklart fallskärmshoppare aldrig borde packa sina fallskärm eller hoppa när skyndade, sömnig, berusad eller om narkotika. Med rätt skötsel, säkerhet kan skydiving höjas drastiskt.

Vissa anser att den grundläggande karaktären skydiving visar att det är farliga. Å andra sidan, statistik tyder på att, med vederbörlig omsorg och uppmärksamhet (för att inte tala bra utbildning och en bra attityd) desto sannolikare resultat är att hundratusentals människor gör miljontals hopp, och gå tillbaka för att göra det igen. Det är värt att notera att det som skildras i kommersiella filmer-särskilt Hollywood actionfilmer-vanligtvis överdriver farliga utseende aspekterna av idrotten. Ofta är de tecken i filmer skildras utför bedrifter som är fysiskt omöjligt utan specialeffekter hjälp. I andra fall skulle deras metoder få dem att vara jordad eller bannlysas helst säkerhetsmedvetna släppområde eller klubb.

I många länder, antingen lokala föreskrifter eller ansvar-medveten försiktighet för Dropzone ägarna kräva att fallskärmsjägare ha uppnått myndig ålder innan de vidtar för sporten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.