Vad är träningsbänk?

träningsbänk är den centrala utrustning i nästan varje tyngdlyftning set. En grundläggande hantelbänk är enkel: en styrelse ungefär en fot bred och tre meter lång är svävande över marken på benen. Denna styrelse är oftast vadderad för komfort. Det tyngdlyftare sitter innehåller skrivningar om hans /hennes mage, eller sätter hans /hennes ryggen mot bänken och gör olika övningar. Övningarna sker normalt innebära skivstänger och hantlar, och varför bänken kallas en "vikt" bänk. Ytterligare utrustning kan läggas till eller placerade runt bänken så att fler övningar kan göras.

Två grundläggande egenskaper att beakta vid bedömningen träningsbänk är dess stabilitet och dess stöd. För att stödja vikten av lyften, hantlar och skivstänger medan den används, har bänken vara robust. De primära delarna i bänken bör vara gjorda av metall, och bör vara tjock nog för att inte böja sig. Bänken bör också vara balanserad och stöd, så att när den används det inte dricks. Eftersom många övningar äger rum i ena änden av vikt bänk bör bänken har tillräckligt stöd så att den inte ramlar omkull och skada användaren när vikten är inte jämnt fördelad ovanpå det.

Träningsbänkar inte nödvändigtvis parallellt med marken, vissa har sina bänkar placeras uppåt i skarpa vinklar, medan andra har bänkar som dopp nedåt. Dessa vinklar används i olika övningar och främja användningen av specifika muskelgrupper. När en person ligger på en bänk och huvudet upp, gör de sluttning övningar. När en persons huvud ner, gör han nedgång övningar. Lutning och nedgång övningar tenderar att vara svårare att göra än sina traditionella motsvarigheter.

Träningsbänkar har oftast andra delar av utrustning omkring dem eller är knutna till dem att tillåta ytterligare övningar att göra. Stora skivstång kan placeras över ena änden av en träningsbänk för att bistå med att göra en bänkpress och att utrustningen som håller vikterna ovanför bänken kallas en monter, men det kan också betecknas som ett rack. Leg bilagor kan läggas till i ena änden av en träningsbänk så att övningar kallade benet lockar och utökningar ben kan göras. Bänk utökningar kan också läggas att hålla en person i olika lägen när man gör crunches och sit-ups på bänken genom att arbeta olika muskelgrupper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.