Vad är telemark?

Telemark, även kallad fri häl skidåkning, är en skid teknik fokuseras kring Telemark tur. Telemark infördes 1868 Sondre Norheim i Norge. Telemark har varit populär, trots att sporten kortfattat föll ur modet på 1970-talet. När den utövas av en duktig skidåkare, är Telemark graciösa och vackra att titta på.

Telemark är ofta in i längdskidåkning, eftersom Telemark sin tur gör skidåkare större kontroll över sina rörelser. Den Telemark tur ger bättre balans för skidåkarna, som möjliggör för honom att resa på ovårdat snö med en större känsla av säkerhet. Telemark är en utmaning att lära sig, även om skidåkare med tidigare erfarenhet kommer att kunna tillgodogöra sig ganska snabbt. Den Telemark tur är en skidåkningen teknik för att göra smidig, snabb, ytor stabil vänder på en rad. Om en skidåkare vill ta en vänstersväng, till exempel, han eller hon leder med höger skida, lägga det innan vänster skidor och balansera lite över hälften av sin vikt på rätt skidor med hälen platta. Medan rätten ski leder, Tucks åkaren vänster knä upp, dra i vänster häl av skidan. Samtidigt är den vänstra Skidstav användas som en markör på vänster sida av skidåkare för skidåkare att vända. Efter avslutad tur kroppen återgår till normal skidåkning hållning.

Telemark ljud komplex i texten, och inte kräva någon skicklighet. Skidåkare tar vanligtvis några sjunker när de lär sig Telemark. Ett ökande antal skidåkare utforskar teknik, vilket har resulterat i utrustning förbättringar och ett växande antal telemark klasser. När en skidåkare har blivit vana vid tekniken, är Telemark en rolig, snabb och elegant sätt att komma ner en sluttning.

Telemark använder unika bindningar för att ansluta pjäxor och skidor. Eftersom hälen måste vara fria, bindningarna bara koppla på tå. Behöver emellertid foten fortfarande stabilitet och dragkraft. Därför flesta Telemark bindningar har en funktion att stabilisera foten på skidan samtidigt tillåta åkaren att lossa foten från skidan. Vissa Telemark bindings använder en kabel som går runt foten, medan andra använder ett antal spår i bagageutrymmet och skidor som passar upp tillhandahålla dragning.

Två vanliga typer av bindningar som används för Telemark är NNN bindningar och tre bindningar stift. NNN bindningar använda en enda metall stav i tån i stöveln som klippen till skidor, och har en rad spår för dragning. Tre stift bindings använda en serie av tre stift i skidor som ansluts till motsvarande hål i bakluckan. En tallrik eller tråd används för att låsa starta i fronten, medan en häl tallrik ger dragkraft utan att hålla foten på skidan. Ungefär tre stift bindningar använder en kabel runt foten istället.

telemark också kräver specialiserad pjäxor, på grund av böjning och böjning av foten som är en del av Telemark teknik. Telemark pjäxor är avsedda att stödja foten samtidigt erbjuda flexibilitet. Telemark skidor liknar Alpint och skidor land, även om vissa företag har släppt skidor mönster speciellt för telemark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.