Vad är squaredans?

squaredans idag ofta som en kraftfull och spännande dans inställd på Classic Country och Western, amerikansk musik. Modern squaredans aktier gemensamt med sitt ursprung en grupp om fyra par, där varje par bildar en av sidorna. Western squaredans beror på samarbetet som ringer, vanligtvis med hjälp av en mikrofon, ropar rörelser som krävs för olika steg, snurrar, vänder, och förändringar med partners.

squaredans har sitt ursprung i the 17th century dans, kadrilj, samt innehåller flyttar från Morris Dance of samma tidsperiod. Ytterligare åtgärder vidtogs i squaredans från olika regioner genom USA, och någon form av squaredans har ofta varit anslutet till pionjärerna när de flyttade västerut.

Traditionell squaredans kan kallas kadrilj, också. Det är inte alltid använda en samtalsgrupp och dess former definieras ofta som traditionell folkdans. Mest populära i Appalachians, den traditionella formen innebär ofta clogging, där fötterna utför, som i TAP, för att ge counterbeats till musik. Båda igensättning, vare sig det är i kadrilj form eller inte, och traditionell squaredans, vanligtvis utförs till musik av irländska eller skotska ursprung.

keltiska och Storbritannien musik i den 18: e århundradet är grunden för de flesta moderna bluegrass , som igensättning nu vanligen utförs. Även om man ofta tänker på igensättning så unikt amerikanska, den är baserad på steg dansa i Skottland och Irland, där det fortfarande finns passionerad Cloggers.

Västra squaredans har intrikat fotarbete också, men är mer definieras av användning av en samtalsgrupp, men tidigt dansar inte kan ha inkluderat ett. Mycket av denna typ av dans gjordes informellt under den 18: e och 19-talen i USA. Åtgärder varierande som till region, och ofta ingen som ringer var närvarande vid tidig barn dansar där varianter av squaredans kan redan ha utförts.

Intresset för att definiera vad som utgör detta folk bygger dans ledde Henry Ford att beställa Benjamin Lovett att definiera de olika stegen i squaredans på 1930-talet. Han gjorde det genom radioprogram och genom en dansande klubb i Detroit. Inspirerad av Lovett, Lloyd Shaw utforskade steget variationer i olika regioner och publicerade boken Cowboy Dancing 1939.

Shaws bok fortfarande anses av många vara den slutgiltiga arbetsprogram och en förebild för Western Square Dancing. Hans verk innehåller definitioner av över 40 olika steg. Han utbildade dansare och turnerade i USA med sin squaredans lag som fick stor popularitet och intresse för västerländska squaredans. inom femton år från offentliggörandet av Shaws bok, njöt squaredans betydande popularitet. Tidig dansar ofta inte kräver mycket avancerade metoder fotarbete som ringer riktade stegen, och förklarat eller visat hur varje steg ska utföras. Detta skiljer sig avsevärt från moderna squaredans praktiseras idag. sedan 1970-talet har squaredans varit dansade på en nivå av färdighet och dansare skall ha kunskap om hur man gör stegen innan han började. På sätt och vis är detta en liten bit av en sorgsen övergång, som för några misstag i tidigare kvadratiskt danser var väntad och en del av det roliga. Dagens åtgärder är en del av ett "program" och större antal steg som ett par är bekant för de mer avancerade programmet där de kan delta.

Nya steg är ofta utvecklade och nu mest squaredans styrs och bedöms av CALLERLAB, International Association of Square Dancing. CALLERLAB insisterar på att klargöra definitionen av åtgärder så att alla med liknande kunskap kan dansa bra. Detta är viktigt eftersom en kvadrat kan bara bli så bra som dess svagaste medlem /s. Några få misstag är fortfarande tolereras, kan de kasta bort hela torget.

Även squaredans inte nu åtnjuter popularitet den gjorde på 50-talet-70s, det är fortfarande en rolig form av dans att lära sig, betonar social interaktion. Det har delvis ersatts av Country Line dans, som inte kräver en partner. Enkla former av squaredans ofta lärs ut på grundskolor som ett sätt att främja goda relationer mellan barn och undervisning samarbete. Vidare Square Dancers i organiserade klubbar i hela USA samlas ofta för sociala danser och dans tävlingar, en fortsatt uttryck för denna härliga dansform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.