Vad är skridskobanor?

skridskobanor finns byggnader eller utomhus områden där en platt, smidig, har en horisontell yta skapats och underhålls för skridskoåkning eller roller skating. Utomhus, är Isbanor skapas när vattensamlingar, antingen naturliga eller konstgjorda, frysa fast nog att stödja åkare. Indoor Isbanor har ett område, vanligtvis oval, vid sidan om, kylda, och täckt med tunna blad av vatten som vänder sig till slät is när de tillämpas. Däremot är rullager skridskobanor utformad med en slät, hård och torr yta med plats för alla gummihjul på rullskridskor. Outdoor roller skridskobanor kan vara allt från trottoaren till en veranda eller en parkeringsplats.

Isbanor var ursprungligen känd helt enkelt som den lokala floden damm, eller sjö som människor tog till skridskoåkning. Den naturliga Isbanor började som nödvändigheter för invånarna i Ryssland, norra Europa, och de skandinaviska länderna, speciellt Sverige. Under åren, så tidigt som den nionde århundradet, uppfanns skridskor och finslipas, först med hjälp av sten, då trä, och slutligen, stål. I början 19th century, var fastspänd stål skridskor för att ens skor eller stövlar och folk tog till skridskoåkning genom staden på fryst kanaler och floder. Skridskobanor alltså konståkning var helt enkelt fryst vägar för att göra affärer och shopping och för att ta sig från plats till plats.

På 1860-talet, föddes när några ambitiösa isen skridsko skridskoåkning kombinerat med musik. På 1880-talet blev skridskoåkning en racing sport som skandinaverna försökte avledning klarar de långa vintermånaderna. Inomhus kylda Isbanor infördes 1912, och snart var Ishallar utformas och finslipas på andra områden. Idag finns det tusentals inomhus Isbanor runt om i världen där åkarna kan hitta möjligheter till konståkning, ishockey, skridsko, lektioner, eller bara nöje och rekreation. Tack vare kylning, kan inomhus Isbanor finns även i de hetaste klimat.

Däremot föddes roller skridskobanor mycket senare. Rullskridskoåkning började som en imitatör av skridskoåkning när trä spolar användes först som hjulen i 18th century. The mid 19th century hittade tyska bar pigor betjänar kunder på rullskridskor, och år 1902, Chicago Coliseum öppnade sina dörrar den första rullen inomhus skridskobana. På 1970-talet, sprang när Rullskridskoåkning träffade disco, tusentals roller skridskobanor upp runt om i världen. Dag, både på skridskobanor, på en damm, eller på trottoaren, skridskoåkning av något slag är en rolig, hälsosam aerob träning för människor i alla åldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.