Vad är light-cigaretter?

Light cigaretter är en produkt av tobaksindustrins försök att marknadsföra vad som såg ut som en säkrare cigarett tillbaka i slutet av 1960-talet. Skillnaden mellan ljus cigaretter och vanliga cigaretter ligger inte i tobak varje innehåller, som är identisk, men i filtren. Light cigaretter har i allmänhet filter omfattas i vitt papper i stället för bruna eller kork-mönstrade papper i vanliga cigaretter. Denna färg skillnad är dock inte ett kritiskt. Distinktionen som spelar roll är svårare att urskilja och har att göra med ventilation: papperet täcker ljusets cigarettfilter har många små små hål stansade i den. I laboratoriemiljö, dessa perforeringar orsaka andelen luft i varje dragning på lightcigarrett vara högre än i ett dra på en vanlig cigarett. För en person som är van vid vanliga cigaretter, i själva verket kan de många små punkteringar gör det svårt att dra tillräckligt rök från ett ljus cigarett.

Mer än 80% av de cigaretter som säljs i USA är lätta cigaretter, även kallad låg avkastning cigaretter. Folk kanske föredrar dem löpande, eller fyllig, cigaretter eftersom de utspädda rök de producerar verkar smidigare och mindre tät, och därför känns mindre irriterande i halsen. Filtren cigaretter ultralätta få ännu fler hål än vad de ljus cigaretter och därmed skapa ännu tunnare rök. Flesta fyllig cigarettmärken har lightcigarrett motsvarigheter, medan vissa cigaretter endast finns i en ljus eller ultra light version.

En preferens för ljus cigaretter kan också härledas från uppfattningen att de är mindre skadliga än vanliga cigaretter. Röken späds ut, och detta leder till lägre lab läsningar av tjära, nikotin och andra komponenter. Mätningen av tjära i labbtester cigaretter ultralätta varierar 1-6 mg; lightcigarretter kan ha upp 6-15 mg tjära, mer än 15 mg tjära kvalificerar en cigarett som vanliga. På grund av hur människor faktiskt röka, desto lägre antal lampor och ljus ultra inte kan förverkligas i praktiken. Fingrar och läppar kan blockera perforeringar vänster störs av rökning maskin som används i testerna så att andelen luft för att rökning inte är så hög som den skulle under idealiska förhållanden. Mer betydelsefullt är att människor som röker kommer att göra det förrän deras längtan efter nikotin är mätta, och det kan ju röka mer ljus cigaretter för att kompensera. Det finns inga påvisbara positiva hälsoeffekter med rökning bakgrund snarare än vanliga cigaretter. Av denna anledning har Kanada och länderna i Europeiska unionen förbjudna cigarettillverkare från märka sina produkter som ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.