Vad är konståkning?

Konståkning är en av de mest populära sporterna i världen. Kombinationen av nåd och fångar atletiska fantasin när världsklass skaters "att det ser så lätt. " Naturligtvis, konståkning på global nivå är allt annat än lätt. Det kräver år av disciplin, utbildning och praktik. Det är en dyr sport och i vilken allvarlig skada är möjlig. p

Människor har åkt så länge som de upptäckte hur roligt det är att glida över isen. Den allra första skridskor var gjorda av ben, och går tillbaka till 3000 B. C. Inte överraskande, skridskoåkning var mest kända i Ryssland, Skandinavien och andra områden som fått en hel del is och snö. Den nederländska började hening stål blad i 13th och 14th århundradena och populariserade tidsfördriv för alla. Det var en av de få sporter där män och kvinnor deltog lika.

Konståkning utan tvekan fått sitt engelska namn från den obligatoriska uppgifter, såsom figur åttor, att alla börjar åkarna skulle lära. Det var nästan tråkigt tills en amerikan som heter Jackson Haines bländade publiken i mitten av 1800-talet med sin konstnärliga, fri form stil. Denna typ av skridskoåkningen tog ett tag att fånga den, men Haines "innovativ teknik är grunden för modern konståkning.

Konståkning verkligen tog fart i världen efter andra världskriget. Skating mästare Sonja Henie hade redan starred i flera filmer på 1930-talet, spännande intresse för sporten. På 1950-talet började den internationella konkurrensen struktur för att omforma sig själv, som Europa återuppbyggdes. De amerikanska och kanadensiska skridskoåkare hade inte förlorat sina ishallar, som många europeiska åkare hade, så de kunde fortsätta öva och innovation. De arbetade med att utveckla många av hopp, snurrar och glider så populära nu.

Idag, konståkning ser ut som den perfekta blandningen av kraft och skönhet. I den olympiska struktur, finns damer, mens "och par tävlingar, tillsammans med isdans. Varje tävling är lite annorlunda, och gör olika krav på åkare. I den individuella tävlingar, har starka betoning nyligen släppts ut på spektakulära hopp skridskoåkarna utföra, och deras atletiska. Vissa kritiker har sagt detta har minskat den konstnärliga sidan av konståkning. Det har också förekommit kontroverser över "fastställande" tävlingar, även vid de olympiska nivå, där domarna gjorde bakom kulisserna-affärer för att gynna en åkare, så att deras lands åkare kan klara sig bra i en senare händelse.

Konståkning är big business överallt, på amatörnivå och professionell nivå. TV-sända tävlingar världen, åkare gör stora pengar på påskrifter, och genom deras beskydd, skate beslutsfattare kunder och även couture designers som Vera Wang är ännu mer berömd. Barn tigger om att ta konståkning lektioner och drömmen om att nästa Michelle Kwan eller Alexei Jagudin.

Det är ett säkert kort att konståkning ska vara oerhört populär så länge den sänds ut och barnen kan föreställa flygande över en isbana på ett enda blad av stål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.