Vad är jaktsäsongen?

Jakttiden är en viss tid när det är lagligt att jaga en viss typ av spel. Lokala jurisdiktioner som normalt jaktsäsongen datum baserat på tid på året då det är fördelaktigt att lokala djurlivet och miljön för att tunna ut leden av ett visst djur. För att bedriva jakt, är det nödvändigt att köpa en jakt licens från en lokal bouppteckning eller magistraten. Generellt sett är det jakt licens endast i kraft under en jaktsäsong.

utser särskilda jakttider är ett sätt att förhindra att befolkningen i någon vilda djur från att krympa till en nivå som skulle skapa en obalans i den lokala ekologin. Vanligtvis går jaktsäsongen inte inträffa under den tid på året när ett visst spel är i mitten av brunst. Med denna försiktighetsåtgärd bidrar till att säkerställa att processen med att sprida arten inte störs och att spelet befolkningen kommer att fortsätta att hålla sig inom acceptabla gränser.

Även en jaktsäsong gör det möjligt att lagligt jakt, ålägger säsongen några restriktioner för att förhindra att döda unga djur eller jakt ett oproportionerligt stort antal honor. Till exempel ger en typisk rådjur jaktsäsong endast spänn med ett minsta antal poäng på sträckbänken av horn. Detta bidrar till att säkerställa att rådjur under en viss ålder inte jagas, och att inte förbli säker från jägare. Det är inte ovanligt att lokala jurisdiktioner att kräva att jägarna följer vissa standarder för att erhålla en licens. Hunters har oftast vara av en viss ålder och måste ha korrekt identifiering, t. ex. körkort eller tillstånd utfärdat kort bild identifiering. Dessutom kan den blivande jägare nekas en licens om det finns en historia att kringgå eventuella restriktioner i samband med jaktsäsongen, som jakt i områden som inte postat på jakt, eller döda vilt under lågsäsong.

är en jakt licens vanligen utfärdas för en viss jaktsäsong. Detta innebär att en licens utfärdas för rådjur säsong är endast giltigt för rådjur säsong. Dessutom är licensen endast i kraft under en säsong i de flesta jurisdiktioner. För att jaga under den kommande jaktsäsongen, är det nödvändigt att skaffa en ny licens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.