Vad är ett elektriskt tåg?

ett elektriskt tåg i allmänhet hänvisar till en leksak eller modell tåg som kan köras på elektrisk ström. Däremot kan termen också tillämpas på vissa tåg som drivs med elektricitet, men är full skala, fullt funktionell resealternativ. Elektriska tåg är mycket populär hobby för många som har en fascination med tåg. Modellerna skildra godståg och persontåg.

De flesta elektriska tåg kallas av sin storlek. De standard eltåg storlek är H0 spårvidden. Denna storlek har en bredd mellan yttre räcken. 65 inches (16. 5 mm). Men de lite större skala 0 är också mycket populärt, särskilt när små barn är berörda.

Anledningen till populariteten för H0 elektriska tåget skala är dess mindre storlek, vilket ger större funktioner som skall ingå i en modell som tar mindre plats. Många H0 modelljärnvägar har ett mycket detaljerat som mönster, särskilt för dem som behandlar hobby på allvar. Som sådan blir utrymme ofta en premie, vilket ledde till en önskan om en mindre eltåg storlek. Vidare finns flera modeller, både för tåg och inställningar för H0 skala, vilket ytterligare bidrar till det vinna popularitet.

För barn, är större storlekar rekommenderas för ett par olika anledningar. Först, ett mycket litet elektriskt tåg är en bra bit maskiner som har mycket liten och bräcklig delar. Också anpassa tåget på spåret korrekt är svårare för mindre händer som kanske inte har den mest utvecklade av finmotorik. Därför många rekommenderar 0 skala för ett barn får sin första elektriska tåget.

För några skärmar, som exempelvis tåg går runt en julgran, till exempel, blir ännu större skalor önskade. Men dessa leksaker eltåg mycket specialiserade och inte får en mycket utbredd acceptans bland seriösa eltåg hobby. Istället är dessa större skalor huvudsakligen avsedda att skapa visuella intryck i en viss inställning.

För vem vill bli indragna i elektriska tåg hobbies, finns ett antal föreningar eller klubbar i många olika delar av världen. Dessa klubbar reser ofta inom ett begränsat geografiskt område tar på visar för dem som kan vara medlemmar i klubben, eller andra bara intresserad av hobby. De som vill delta kan få några goda råd från att gå till sådana shower. Många av dem som äger eltåg skapa mycket nära studentföreningar och ofta arbetar tillsammans för att hjälpa varandra att få ut det mesta av hobby.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.