Vad är ett brädspel?

ett brädspel är ett spel som spelas över en styrelse med två eller fler spelare. Styrelsen kan ha markeringar och utses utrymmen, och brädspel kan ha polletter, stenar, tärningar, kort, eller andra delar som används på särskilda sätt i hela spelet. Den brädspel är absolut inte en ny uppfinning. I spel faktiskt ombord hittades nära Jordanien i arkeologiska utgrävningar är daterade för minst 7000 år gammal. Det tidigaste brädspel som har befunnits verkar som liknar den en gång populära spelet i Mancala. Senet, ett brädspel med bönder, liknar något schack eller brickor. Senet styrelser har hittats i gravar som går tillbaka till 3500 f. Kr. Vidare finns många olika konstnärliga skildringar av egyptierna i Senet.

Backgammon visas i 3000 f. Kr. De flesta av de tidiga brädspel verkar ha två spelare i ett spel. Tidiga referenser till Parcheesi eller Fia förekommer inte förrän omkring 500 f. Kr. . Parcheesi kan spelas med upp till fyra spelare. Schack är också en relativ senare brädspel, inte inträffar förrän omkring 600 f. Kr. .

Sedan dessa tidiga brädspel, har många sorter har prövats och vunnit popularitet. För någon gång under den viktorianska eran och innan, var kort ofta spelat istället. Vuxna skulle spela spel som whist, som ofta ingår spel. Brädspel var mer populära bland barn.

Även kortspel fortsatte att vara populär i den 20: e talet började brädspelet i alla dess sorter att njuta av både vuxna och barn lika. Detta var särskilt fallet efter andra världskriget, är och tillskrivs ofta den ökande medelklassen. Spelar en familj omgång strategi eller slump är ofta hur 1950 medelklassen kärnfamiljen är avbildas.

Under samma tidsperiod steg flera specifika brädspel bemärkt. Dessa inkluderade Monopoly, Risk och Scrabble. Parcheesi fortfarande populär, och varianter av Parcheesi gillar Trouble och tyvärr också dykt upp under dessa tider. Många moderna brädspel bero på tärningskast för rörelse. Några är mer komplicerade, såsom risk, som uppenbarligen har mycket strategiska element. Men oftast modern brädspelet bygger åtminstone delvis på tur. Även en bra Alfapet spelare kan bli förbannad med dåliga plattor.

Några Brädspel syftade särskilt på unga spelare. Bland dessa var Candyland och skjuter och stegar eller Snakes and Ladders särskilt populära. Candyland infört mycket unga spelare till idén om att flytta delar längs linjen för att vara den första spelaren att nå slutet av spelet. Snakes and Ladders datum faktiskt åtminstone till den 19: e talet och var ett underbart sätt att introducera barn att räkna, och den ombytliga natur tur. Som äldre barn, kan de leka med varandra eller föräldrar i mer utmanande spel som Monopol, ett annat bra sätt att använda matematiska färdigheter. Risken var utmärkt till att lära barn strategi. Två spelare spel som pjäser, schack och backgammon fortsatte att vara populär, men tonvikten var i många spel, på familjen spelar. Den brädspel blev ännu mer populär och med införandet av Trivial Pursuit på 1980-talet. Med populariteten för tv-serier som Jeopardy , fångade Trivial Pursuit snabbt en stor publik. Andra spel som Pictionary och Imaginiff följas fortsätta att locka allmänheten med nya erbjudanden. Den moderna brädspel nu ofta innehåller ett elektroniskt element. Mest populära är DVD brädspel som fokuserar på film trivia. Många brädspel har också förvandlats till dataspel och fortsätter att vara populär. Vissa företag har arbetat hårt för att etablera begreppet "familj spelet natt" och förespråkar att avsätta en kväll i veckan för att spela ett brädspel med hela familjen.

Det är inte ett dåligt begrepp eftersom det främjar inte tid familj kvalitet och samtidigt främja spel försäljningen. Även brädspel fortsätta att utvecklas, gamla standbys som Monopol är fortfarande populära. Spel som Snakes and Ladders och Candyland fortsätter att vara utmärkt val för barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.