Vad är en sportkommentator?

En sportkommentator, också känd som en sportkommentator eller sport utropare, är en professionell radio-eller broadcast personlighet som ger en levande berättelse om ett sportevenemang som det inträffar. En sportkommentator kan också ge kommentarer eller inblick i ett spel, spelare, tränare eller ens fläktarna. I många fall kommer det att finnas två Sportjournalister som arbetar tillsammans för att presentera en händelse. Den play-by-play sportkommentator, och färgen kommentator. Den play-by-play hallåman är oftast en professionell sport journalist och programföretag som kan ringa flera olika typer av idrottsevenemang. Färgen kommentator är ofta en före detta spelare i spelet, där för att ge intressanta insikter och relevanta personliga berättelser. Färg kommentatorer som är före detta spelare eller tränare bara som Sportjournalister för sina inhemska sport.

Sportjournalister som arbetar i tandem fungera som en slags Tag Team. När spelet är aktiv, tar play-by-play kommentatorn Center Stage. När kulan stannar, händer detta sportkommentator ofta bort till färgen kommentatorn med att ställa en fråga. Färgen kommentator kan dela berättelser om tidigare spel, hans eller hennes karriär, eller anekdoter som skulle vara av intresse för fans. När åtgärden påbörjas säkerhetskopiera, är det play-by-play sportkommentator väntas ta över igen.

Onödigt pratsam Sportjournalister kan vara ett favorithatobjekt för några idrottsintresserade när announcers talk over åtgärder. Många fans lita på play-by-play kommentarer och bli förvärras när Sportjournalister engagera sig i samtal som tar avstånd från åtgärden.

Förmodligen det mest kända sportkommentator i USA: s historia var Howard Cosell (25 mars 1918-23 april 1995). Cosell karriär ingår berömda boxning matcher som de Cassius Clay (senare känd som Muhammad Ali), otaliga baseball spel och även Monday Night Football. Hans Frank, intellektuell stil rapportering och hans fångst frasen, "Jag bara säger som det är," gjorde honom till en favorit. Cosell meddelade också mordet på Beatles John Lennon den 8 december 8, 1980 under en Monday Night Football spel, fantastiska nation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.