Vad är en överlevnadskniv?

I stort sett varje kniv i anständigt skick kan anses utgöra en överlevnadskniv. Dina chanser att överleva sin utomhus med en kniv är mycket bättre än att ertappas utan en. Men det finns en särskild typ av kniv som har blivit synonymt med begreppet överlevnadskniv . Det kombinerar jakt bladet på en Bowie kniv med ett ihåligt handtag för att hålla ett antal förnödenheter. Denna typ av överlevnadskniv haft ett uppsving i popularitet efter lanseringen av Sylvester Stallone's Rambo filmserie. Stallones karaktär som en överlevnadskniv som han undvek personal inom brottsbekämpande myndigheter i de djupa skogarna.

Även om vissa kniv experter anser det ihåliga hanteras överlevnadskniv vara mer av en nyhet än ett användbart verktyg, många människor söker dessa knivar ut för extra säkerhet medan camping. En överlevnadskniv har vanligen en smidig klinga för skottstadiet vilt eller laga mat tillsammans med en tandad kant för sågning träd lemmar. En överlevnadskniv kan också ha fastnat kniv för att öppna burkar eller skärning av rep. Många kniv experter menar undvika rostfritt stål, eftersom de inte kan användas med flinta att tända en eld. Vissa överlevnad knivblad behandlas med en svart matt yta för att undvika bländning.

Handtaget en överlevnadskniv är vanligtvis räfflade att ge ett starkare grepp. Spetsen på handtaget ofta innehåller en flytande kompass som en del av det akuta kit. Resten av akuta leveranser i en överlevnadskniv förvaras i handtaget själv. Användaren kan skruva loss handtag och hitta ett antal användbara saker. En typisk överlevnadskniv kan innehålla tändstickor, lina, fiske krokar, en tråd såg, nål och tråd, vatten tabletter rening, först tillhandahåller stöd och bitar av flinta. Många survivalists och soldater ändra sina leveranser överlevnadskniv som matchar deras specifika behov.

Några överlevnad experter rekommenderar att köpa en hög kniv kvalitet jakt och ett kompakt survival kit istället för en multifunktionell överlevnadskniv. Andra hävdar att en god överlevnadskniv med en välfylld handtag är lättare att bära än en egen kniv och akuta kit. Båda sidor är överens om att hitta en kniv med en kvalitet blad och handtag är viktigare än leveranserna gömd inuti. Det är viktigt att överlevnadskniv ägarna hålla kniven vass och skyddas från väder och vind.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.