Vad är en arabisk Horse?

arabiska hästen är en av de mest kända och mest uppskattade raser. Av alla raser av hästar vi har idag, är den arabiska hästen bland de äldsta, vilket betyder att det var en av de första moderna raser att komma till stånd. Arabiska hästar kommer från den arabiska halvön, och det är där de fick sitt namn.

Arabians är smidiga och unika letar hästar, vilket gör dem lätta att ens häst börjar människor att känna igen. Den arabiska hästen har normalt en mycket smal, utsökt benfria huvud och ansikte. Den smala näsan, blossat näsborrar, och aristokratiska skålslipning är mycket att känna igen. Arabians också tenderar att vara mindre än många andra raser, i medeltal cirka 14 eller 15 händer när mätt över manken, den beniga åsen längs hästens ryggrad där manen slutar. En hand är lika med fyra inches, så den genomsnittliga arabiska hästen är inte mer än fem meter hög över manken.

Även om den arabiska hästen är relativt små, det är också känd för sin snabbhet, smidighet och uthållighet. Eftersom araberna är hetlevrade hästar, vilket innebär att de är mindre och mer lätt muskulatur än kallblodiga hästar exempel utkast hästar, musklerna kan svalna snabbare. Som ett resultat, få Arabians trött mindre lätt och är ofta körde över mycket långa avstånd. Denna kvalitet har vållat den arabiska hästen att bli ett mycket populärt val för erfarna häst människor. En annan kvalitet som bidrar till den arabiska popularitet är dess personlighet. Även om araberna ofta kallas nervös hästar, de är också vänliga och intelligenta. Deras intelligens gör dem lätta att träna, medan deras milda, personlig natur gör dem Bond lättare med sina ägare och tjänsteleverantörer. Resultatet är en häst som lär sig snabbt och är ivrig att behaga.

stjärna Walter Farley bok Svarta hingsten är förmodligen den mest kända arabiska hästen i populärkulturen. Svarta hingsten är en barn-roman om en pojke som är strandsatta på en öde ö där han blir vän med en vild arabisk hingst, och när han räddas, tar hästen med sig hem. Boken blev oerhört populär när den kom ut 1941, och inspirerade en hel rad böcker om den populära arabiska hästen och hans avkomma.

Den arabiska hästen har varit så inflytelserik på uppfödning av hästar under de sekler som många andra raser, till exempel fullblod och Missouri Fox Trotter, skapade av blandning Arabians med andra raser. Till denna dag är den arabiska hästen många häst människors favorit hästras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.