Vad är en Pick Up Game?

En pick up spel är ett spel av något slag som inte ingår i en regelbundet planerad säsong av konkurrensen eller ett mästerskap serie. Istället är det en mer eller mindre spontant spel, med team ofta upp på plats, för vilka det finns några konsekvenser utanför slutresultatet i form av stående eller framtida åtagande.

Pick up spel kommit till stånd på flera sätt. Ett sätt är beroende av många-antingen det minimum som krävs för att göra spelet arbetet eller förordningen nummer. I denna metod, folk hänga runt tills tillräckligt många spelare dyker upp och är beredda att stanna så länge ett spel.

Ett annat sätt plocka upp spel kommer omkring innebär en halv-ordinarie möte, som många är inbjudna, men ingen har åtagit sig att visa upp för ett bestämt möte. Detta är fallet när till exempel, det finns en basketboll natt varje måndag på en lokal skola gym. Många fler människor än komma på någon särskild måndag får veta om spelet, men de kommer deras schema tillåter. Den som dyker upp, spelar, och om det betyder ojämna nummer på lag, spelare brukar försöka göra det så rättvist som möjligt genom att anse, talang, höjd, eller andra relevanta faktorer för situationen.

Nyligen har försök gjorts att använda Internet för att planera plocka upp spel som ett sätt att hjälpa människor med andra spelare i sina närområden och att låta som gillar att ha kompletta team, där så är möjligt. Potentiella spelare ombeds att lämna sitt kön, vilt val, ålder, adress, och hur långt de är villiga att resa till ett spel.

Basket brukade vara idrott brukar menas när begreppet plocka upp spelet har använts, men de typer av tävlingar för att använda beteckningen plocka upp spelet har expanderat. Den används nu för att hänvisa till vardagligen regelbunden eller show-up-and-play spel i softball, volleyboll, tennis, dodgeball, och skulle du tro det?-Schack.

>

Eftersom hämta spel är spontana och inte mellan förinställda team, tillgripa de till en mängd olika metoder för att plocka lag och identifiera dem. Kaptener kan väljas att plocka lag, eller spelare kan räknas bort med Ones spela tvåor. An all mäns sport plocka upp spelet kan spelas som shirts jämfört med ingen shirts, som ett enkelt sätt ska kunna identifiera dina lagkamrater och särskilja dem från din motståndare. Skjortor kontra Inside Out-shirts, vita skjortor kontra Färgad shirts och män jämfört med kvinnor är andra laget definitioner skapades med målet att veta vem som är vem. I schack, det är enkelt: du bara sitta på ena sidan av styrelsen eller den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.