Vad är en Morris Dance?

Som ett exempel på engelsk folkdans med en lång och framgångsrik historia, förblir Danssport ett populärt alternativ på många platser runt om i världen. Här är lite bakgrund om utvecklingen av Morris dancing, däribland några av de samtida variationer av Morris dans.

Morris danser har sitt ursprung på 15: e talets England. Medan vissa hävdar att Danssport kan spåras tillbaka till 1448, de flesta historiker tror att folkdans faktiskt kom till stånd i den senare delen av århundradet. Med en stil som är baserad på strategiskt steg som bygger på rytm melded med koreografin förflyttning av grupper av dansare, omfattar Danssport ofta användningen av sådana visuella hjälpmedel. Poster såsom klubbor, svärd, och med pappersnäsdukar är vinkade om vid fullgörandet av denna engelska folkdans.

Det har varit några meningsskiljaktigheter om ursprunget till namnet för den engelska Country Dance. Det finns många som tror att namnet för Danssport bästa kan härledas från att utse den vanliga terräng som finns kring engelska byar. Detta skulle innebära att Danssport fick sitt namn från den huvudsakligen är en dans som var populär längs hedar i den engelska landsbygden. Med tiden ledde förändringar i språket från en beteckning som en morisk dans med den som en Morris dans.

Medan Danssport har närmast identifieras med Storbritannien, finns ett antal platser runt om i världen som kan skryta med förekomsten av Danssport entusiaster. Anhängarna finns i USA, Australien, Kanada, Nya Zeeland och Hong Kong. Ett antal versioner av Danssport är praktiseras för närvarande. Bland varianter är Cotswold Morris, som utförs med användning av pappersnäsdukar och tenderar att vara mer löst koreograferat. North West Morris är mer formell stil, med en nästan militär känsla och en hög stel koreografi. Border Morris är ett exempel på en friare stil lösningar, Border kännetecknas av användning av färg i ansiktet på artisterna.

Den Danssport har lyckats överleva när många andra danser har kommit och gått genom århundraden. En del av lockelsen är att Danssport, i alla sina inkarnationer, är i huvudsak en dans som kan njutas av nästan alla. Med förmåga att överskrida ras, kön och ekonomisk status är Danssport vissa vara omkring i många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.