Vad är en Martial Arts Gi?

En kampsporter GI hänvisar till en enhetlig bärs i praktiken av kampsporter. Det japanska ordet Keikogi (enligt praxis klädsel eller kläder) är vanligtvis förkortas till GI på engelska. Den koreanska term för en kampsport enhetlig är Do bok . På engelska är ordet GI uttalas som "Gee" och begreppet kampsport GI och Do bok används ofta omväxlande, oavsett vilken stil kampsporter är som tillämpades.

Karate, Judo, Taekwondo, Jujutsu, och Kenjutsu är exempel på olika typer av kampsporter. Enkelt uttryckt, på engelska termer en kampsport GI är enhetlig bärs av en utövare av kampsporter. Den enhetliga kan variera beroende på den specifika kampsporten praktiserats, men den vanligaste kampsporter GI är standard vit topp och byxa bäras med olika bälten. En konstruktion eller emblem som är specifika för organisationen kan hittas screentryckta eller broderad på den enhetliga i vissa läge. En kampsporter GI är vanligtvis sitter löst och tillverkad av lätta material, kan dock vissa kampsporter använder olika vikt tyger och olika stilar av byxor och toppar. Vanligtvis finns det ett beslut av bälte färger som innebär en praktiserande framsteg genom utbildning och rang. kan delvis en kampsport GI vara utformade för att vara trogna form av kampsport som tillämpades, men vissa mönster kan också gälla en specifik skola eller metod. Övriga specifikationer kan uppfyllas som gäller kriterier som presenteras i konkurrensutsatta kampsporter. Konkurrens kan kräva en särskild vikt tyg eller stil enhetlig.

Generellt sett skulle en person inte behöver specifik kunskap om ett Do bok eller kampsport GI när början kampsport. Normalt studion eller skola där en utövare börjar ges en särskild enhetlig att bäras till klasser. Oavsett om enhetliga köps, hyrs eller ingår i klass registrering eller avgifter är beroende av den enskilda skolan. I de fall där flera uniformer kan behövas, många återförsäljare säljer även olika former av kampsporter GI som leveranser och individer kan säljer begagnade uniformer billigt. Men innan du köper en kampsport GI, är det en bra idé att ta reda på från din instruktör om en specifik stil krävs för klasser eller konkurrens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.