Vad är en Half Marathon?

halv marathon är huvudsakligen ett halvt maraton springa, och det kan också ibland kallas en mini-maraton. Dessa händelser blir allt populärare och ibland människor att delta i ett halvt maraton samtidigt som en hel maraton hålls. Skillnaden mellan hel och halv är ganska lätt att förstå. En halv marathon approximeras 13,11 miles (ca 21K). Ibland maraton kallade mini-maraton är mycket mindre än så och det finns 5K och 10K körs som kan kallas Minis.

överklagande av halvmaraton lätt kan förstås. De kräver inte lika omfattande utbildning som gör full maratonlopp, men utbildning är fortfarande att rekommendera och det kan vara mycket farligt att försöka delta i en lång sikt om en person inte har arbetat hårt i förväg för att få den uthållighet han behöver för att göra det. Massor av människor träna tillsammans i grupp eller gå med maraton-utbildningsprogram för att förbereda sig tillräckligt för att göra en 21K springa. De flesta av dessa händelser har också förregistrering som ger människor tid att träna, och några av de mer populära halv maraton möta snabbt det tillåtna antalet deltagare. Som tidigare nämnts är dessa raser är populära och de hålls runt om i världen. De är inte bara för den genomsnittliga Joe eller Jane heller. Massor av professionella och semi-professionella idrottare deltar i hälften och hela maratonlopp. Register om hastigheten är förd till de flesta av dem, och naturligtvis förändras, eftersom människor kan driva människokroppen till nya hastigheter och nya gränsvärden uthållighet. I hela världen finns det många populära halvmaraton händelser. En av de mest populära och samla några av de största deltagandet siffrorna är Great North Run, som bildades först 1981. Det hålls varje år i England, och löpare resa mellan Newcastle on Tyne and South Shield. I slutet av 2000-talet översteg antalet deltagare i maraton 50. 000 personer. I USA, är en av de största händelserna halvmaraton helt enkelt kallas Mini Marathon. Det hålls varje år i Indiana. I slutet av 2000-talet, körde över 40. 000 människor Mini Marathon, och i närvaro av loppet är ännu högre.

För dem som inte kan köra på halv maraton, finns fortfarande gott om skäl att titta på en. Det kan vara roligt att heja på vänner att delta, och många av de stora maraton har stora utställningar, massor av god mat och massor av saker att göra medan folk väntar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.