Vad är en Die-Cast Car?

En av de mest populära produkter i en värld av leksaker och samlarföremål är formgjuten bil, vilket är en skalenlig modell av en verklig eller fantasi bil som har tillverkats av pressgjutning metod och är oftast tillverkad av metall , plast eller en kombination av båda. Den metall som en gjuten bil består av är oftast en legering av zink och aluminium, så kallade Zamak, vilket är en billig metall för att framställa och är också lätt att arbeta med. En gjuten bil kan vara en grov kopia av en verklig bil, medan andra är mycket detaljerade kopior att kopiera små detaljer såsom motorer eller rörliga delar, såsom dörrar eller hjul, med deras verkliga motsvarigheter. Innan massproduktion av leksaken die-cast bilar för barn och samlare överallt, en populär hobby i slutet av 19: e och tidig 20th centuries var att bygga små kopior av maskiner och fordon. Dessa tidiga leksaker kastades ofta med ett ledande legering som var svår att arbeta med och producerade kopior som saknade i många detaljer. Till exempel skulle kroppen av en bil som inte brukar vara urholkad eller har en interiör. Före andra världskriget, insåg att det fanns en marknad för die-cast bilar och andra fordon som massproduceras, och processen förfinades snabbt, inte bara att tillverka leksaker snabbare, men också med en mycket högre nivå av detalj.

Idag finns oändliga variationer som är möjliga i en gjuten bil. De flesta är baserade på faktiska fordon, medan andra är antingen baserade på fiktiva fordon eller helt består av tillverkaren. En annan skillnad som kan finnas från en gjuten bil till en annan är att genom sin omfattning, eller storlek, vissa är små kopior storleken på en Matchbook och andra är så stora som man kan föreställa sig. Tillsammans med många av dessa leksaksbilar är tillbehör, såsom tävlingsbanor eller grupper spela, gjorde så ett barn kan använda sin fantasi när man spelar med die-cast bilar.

I detalj i en modern pressgjuten bilen ingår färg som är trogen till en faktisk bilens lack, ett bredare utbud av rörliga delar, bättre löpverk, enskilda anpassningar och mer, allt som kan produceras till ett rimligt pris till uppköparen. Vissa av dessa mottagare är barn, naturligtvis, som älskar att leka med fordon och inte bryr sig om det ekonomiska värdet av deras fordon repliker. Andra samlare, gammal som ung, gör det till en punkt att hålla die-cast bilar i sin samling i ursprungligt skick, och går så långt att inte ta bort dem från deras ursprungliga förpackning i hopp om att värdet kommer att öka med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.