Vad är en Clean Up torped?

baseball, är MELLANFODER order bestäms innan spelet och anses heliga av tjänstemän. Därför chefer utvärdera varje spelares offensiva styrkor och svagheter när beslut fattas om en slutlig lineup. En spelare med en tendens att slå dubblar, tripplar och homeruns med löpare om man antar ofta fladdermöss i fjärde position och är informellt kallas städa torped. En sanering torped kanske inte har den högsta totala MELLANFODER genomsnittet, men han har makten att slå en lång boll, effektivt "städa upp" de grunder som för övriga löpare poäng.

Från en defensiv synvinkel vill pitching laget bara för att möta tre hamrar under en inningen. Utseendet på den fjärde mannen, eller städa torped, innebär att åtminstone de första tre hamrar kan i poängplacering. Chefer sätta vanligtvis sin bas snabbaste löparna i toppen av ordern, så att städa upp torped inte måste vara speciellt snabb, bara kan slå en lång boll.

Många av baseball mest kända hamrar, inklusive Babe Ruth, Mickey Mantle och Barry Bonds, har alla spelat rollen som sanering torped. Detta är logiskt offensivt, eftersom en HomeRun kung inför en tillbringare med grunderna lastade kan slå en Grand Slam och värdering fyra åk med en bra sving. Pitchers förstå de problem som skapats genom en konsekvent städa torped, dock så de kan besluta att avsiktligt gå honom eller arbeta extra hårt för att tvinga strejker. Inför den femte smeten får inte vara potentiellt farligt som kastar bra platser på städa torped. En städa torped också drar nytta av matematiken i baseball. Utseendet på kvart smet under en inning innebär att försvaret har gjort åtminstone en annan löpare för att nå en bas, och städa upp torped inte kan känna sig pressad av ett två-outs situation. Medan en HomeRun eller lång boll träff kan vara till nytta, även fast enkel eller dubbel skulle förskott basen löpare i en poängplacering.

Om försvaret inte förmår slå ut de första tre hamrar och avsluta inningen kommer det fortfarande att möta de rena torped på toppen av nästa inning. Medan en ren upp torped kanske inte hastigheten i ledningen av torped, är han fortfarande kan leverera en demoraliserande HomeRun i början av en ny inningen. Chefer är också benägna att placera sitt näst bästa torped femte i ordningen, vilket gör det svårt för krukan avsiktligt att gå en ren upp torped.

En effektiv sanering torped är i allmänhet mer intresserad av hans slugging genomsnitt än hans totala MELLANFODER genomsnitt, så baseball fans får söka efter pitcher att kasta platser i hörnen av strejken zonen och utmark att sprida ut för maximal täckning av långa popup-fönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.