Vad är en Beach Cruiser?

En strand cruiser är en typ av cykel som har breda, lågt handtag, en upprätt sits och breda däck. Även cyklarna tenderar att ha bara en hastighet, och är inte utrustade för att hantera tuff terräng, kan de bli mycket bekväm att rida, speciellt för ridning på stranden-därav namnet "Beach Cruiser".

Stranden cruiser är modellerad efter den traditionella cyklar sett över hela Amerika från 1930-talet till 1950-talet och har blivit en trend på senare år, men den moderna versionen är mer lättviktig än cyklarna i början. Den första stranden kryssaren gjordes av Schwinn cykel varumärke, som fortfarande säljer många kryssningsresenärer idag, tillsammans med ett brett utbud av mountainbikes.

Stranden cruiser är särskilt populär i södra Kalifornien, särskilt inom områden som Santa Monica och Venice Beach. Det finns i en mängd färger och stilar, och har en retro vädjan till konsumenter som tycker att cykeln är gammaldags stil. Stranden cruiser är vanligtvis relativt billig, och varierar i pris från ca $ 130 US dollar (USD) för en grundläggande kryssare, till $ 500 (USD) för de lyxigaste modellerna. Dagens strand kryssningsresenärer är populär bland många grupper av människor, även om de är oftare köps av kvinnor än män. På grund av kryssaren s nostalgi värde, har det blivit en trend bland många av talisternas, som värdesätter komfort ovan hastighet. Det är också vanligt att många ungdomar, särskilt surfare, ridande på en strand kryssare.

Idag finns flera sociala klubbar runt om i USA för folk som rider en strand kryssare. I Los Angeles, en så kallad cykling klubb Cruz hos oss består av människor som rider kryssare runt i staden till olika barer på en viss lördagskväll varje månad.

På grund av stranden kryssaren s uppsving i popularitet i modern tid, är många människor som avsatts för att återställa gamla kryssare från 1950-talet eller tidigare. Nya kryssningsresenärer är också byggs och säljs hela tiden, både genom stora märkena som Schwinn och små, boutique cykelaffärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.