Vad är en Änterhake?

En Änterhake har tre eller fyra vassa, krokar av metall böjd utåt från en central spö. Ett öga i slutet av staven kan du bifoga en längd av rep. En fiskare, ninja, eller klättrare kastar en Änterhake till en hög kabel, träd, eller vägg, där det är skyldig att bita i trä eller fångst på en ojämn yta. Då skala hindret genom att dra sig upp repet eller svängande från en avsats till en annan.

Historiskt, krigare och ninjor använde en Änterhake att klättra över murar och i träd. Japanska krigare används en typ som kallas kaginawa, som en klättrande stöd samt ett vapen. De svängde kaginawa i små cirklar genom att hålla repet nära kroken. Arbeta fart, de sakkunnigt startade den på en fiende för att resa dem i en trasslande rep eller spetsa dem med spetsiga krokar. I Kina, kung-fu-utövare använde Fei Zhua, en "flygande klo" att nå högre upp på klippor och byggnader. Det fördubblats som en tung taggar, vapen.

århundraden sedan, fiskare på stora trålare skulle använda en Änterhake att svänga mellan fartyg. Om ett fartyg var på väg in i viken, valde fiskare till "catch a ride" att landa när den företogs trålning. Snarare än båt eller simma över, var männen säkrare att binda sig till linor och hooking på kablar av fartyget som höll seglen. Sedan svängde från seglen för ett fartyg att landa på nästa. Sedan brottas krokar likna flera stora fiskekrokar hopbundna, kan deras ursprung ligga med havet.

Klättrare behöver en modern Änterhake, göras med en platta, bred krok, tillgång till berg och bergrum. Dessa används ofta i den kontrollerade miljö som en interiör klättervägg, med lister, klippor och outcroppings kallas flingor. Deras kanter är utformade för att hålla en enhet formad som den chunky grappling hook. Klättrare praxis för utomhus bergsklättring eller njuta av en sådan sport som en hobby.

Idag är vi mer benägna att möta en Änterhake i ett rollspel än någon verklig situation. Det inbjuder till äventyr där en karaktär måste skala ett slott vägg, klättra en Rocky Mountain, eller flytta mellan olika nivåer i en byggnad med stil och enkelhet. Riddare, tomtar och superhjältar lagra motorvagnståg och självuppdragande Änterhake i sitt bälte tillsammans med andra mytiska verktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.