Vad är Wade Sadlar?

En sadel fungerar som ett säte för ryttare med en häst, fastsatt på baksidan med hjälp av någon form av en bygel och ge stöd för att hjälpa föraren hålla uppe hästen under ridning. Det finns fem generella typer av sadlar: engelska, Western, Damsadel, militär, och Australian Stock. En Wade sadel är en typ av Western sadel, inspirerad av den gamla Californio skola ridning. Den Californios var spansktalande invånarna i Kalifornien innan det infördes i USA. De tillhörde skolan i Natural Horsemanship, och hade starka arbetsrelationer med sina djur. Deras sadlar är lätta för både ryttare och häst, vilket ger en fin balans.

Liksom alla westernsadlar, har Wade sadlar inga inbyggda stoppning, och bör användas med en filt eller annan form av stoppning mellan sig och hästens rygg. Den omkrets är en läder cinch, och Wade sadlar är avsedda att användas med stigbyglar. Den här typen av sadel har en doppats plats och en stark platta rigg system. Det här rigg systemet hjälper sprids ut dragningskraft sadeln jämnt, minska påverkan på hästen. Oftast gaffel i sadeln sitter väldigt lågt på hästen. Ett stort horn framhävs att stödet Roping. Stigbyglarna hänger direkt under ryttare, tillåter en att använda sina fötter för att få stöd, medan vi låter dem sitta bekvämt i en fusion av västerländska och engelska stilar.

Framför allt , Wade sadlar är byggda med maximal komfort på ett omfattande åkning i åtanke. Varje aspekt av sadeln är uppbyggd kring buckaroos rida svår terräng för hel dag ritt. Det är ingen nyhet, att de är mest favoriserade bland Western Riders i den amerikanska sydväst. Även under en tid de var av sekundär popularitet till andra västerländska stilar, har de nyligen fått en ny våg av intresse, många top-end sadel beslutsfattare nu producera högkvalitativa Wade sadlar i olika storlekar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.