Vad är Trekking Poles?

Det finns två tankegångar när det gäller vandring stolpar. En åsikt är att de är värdelösa i bästa fall till och med kan vara något annat än farligt kryckor. Den andra uppfattningen är att trekking poles uppmuntrar människor att komma ut i friska luften och njuta av en god gammaldags kardiovaskulär träning. Oavsett vilken punkt som förs, är det en god idé att förstå vad vandring stolpar egentligen är och vad de är avsedda att göra.

Kallas även vandra stolpar eller promenadkäppar, är trekking pole tänkt att tillåta personer att jämnt fördela sin kroppsvikt och chock i lederna när hon gick på ojämnt underlag. Tillsammans med extra tillförsel av balans när man går upp eller ner stenig terräng, trekking poler är stor för att inkludera hela kroppen i processen att gå. På grund av detta, trekking pole användare anser att det finns färre incidens av sila ett knä eller överansträngning i ryggen. Den enkla handling att använda vandring poler gör det möjligt för användaren att täcka mer mark snabbt och effektivt och med mindre skador på kroppen.

Många anser trekking stavar som en viktig del av outdoor-utrustning. Visst har tillverkare av vandrings-och campingutrustning gjort det mycket lätt att ta polerna tillsammans, så att de kan vara praktiskt att även korta promenader i skogen och andra platser. Trekking käppar eller stavar kommer ofta i teleskopiska modeller, som tillåter användaren att justera längden på stolpar för att passa höjden på användaren. Denna funktion gör även turen poler lätt kan förvaras i en ryggsäck eller ryggsäck när den inte används. Normalt polerna inkludera mjuka handtag som passar handen bekvämt. Den mjukare handtag för att hålla pole kvar på något bekvämt även om vandringen är lång. Det finns flera andra funktioner för att tänka på när man köper trekking stolpar. Vissa modeller kommer med små stötdämpande utrustning inbäddad i ena änden av polerna. Ju mer omfattande modeller levereras med justerbara inställningar så att användaren kan välja det mest bekväma inställningen för terrängen som skall täckas. Dessa stötdämpare kan vara till hjälp när det går utför, eftersom de bidrar till att absorbera en del av de trängdes i nacke och axlar som är naturligt när man går i rätt riktning.

Det finns en mängd tips på slutet av trekking poler. De tre vanliga tips är mejslade, enda punkt, och gummibelagd. Den chiseled punkten är mer mångsidig av de tre, även om gummihättor Excel på hårt underlag och det enda som är bäst lämpad för hårt packad snö och is. Medan aluminium används ofta för både den inre och mejslade tips, hårdmetall har blivit mer populärt de senaste åren och kan snart vara det vanligaste valet för metall tips.

Andra funktioner, såsom en monterad riktningar kompass och stoppning strax ovanför tips, vanligtvis inte anses viktiga av trekking pole purister, som insisterar på att syftet med polen är att hjälpa till med balans och maximera användningen av kroppens styrka. Allt som inte direkt påverkar dessa mål anses vara onödiga tillägg. Oavsett åsikt kan trekking poler finns på många sportaffär butiker, särskilt de som specialiserat sig på camping och fotvandring utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.