Vad är Timbersports?

Timbersports är idrottsevenemang som baseras på uppgifter som ofta utförs av skogshuggare. Generellt är timbersports engagerade i en konkurrensutsatt fall ge flera utmanare att delta i viss verksamhet medan en domare avgör vem som är den klara vinnaren av händelsen. Även om begreppet timbersports har funnits så länge det har varit skogshuggare, idén om organiserade tävlingar på nationell nivå har bara funnits i några decennier.

Kanske det mest kända exemplet på nationell timbersports tävlingar skulle vara Stihl Timbersports konkurrens som sker i USA. Först hölls i Wisconsin under år 1985, har denna timbersports konkurrensen förändrats från en lös konfederation av regionala evenemang i en nationell tävling som tillåter deltagarna från hela landet att kvalificera sig och delta i särskilda utmaningar. Syftet med Stihl evenemanget är att avgöra vem som är den enskilt bästa skogsarbetare, baserat på det totala resultatet på de viktigaste händelser som utgör konkurrens.

Timbersports fokuserar oftast på sex viktiga utmaningar. Var och en av de sex utmaningarna gäller tillbaka till arbetsuppgifter som utförs regelbundet av några professionella skogsarbetare. Alla de utmaningar som innebär användning av någon typ av såg, ofta en motorsåg. är den grundläggande utmaningen kallas springboarding. Detta innebär att man använder två våren ombord på våren till toppen av en stång och använda en yxa för att lösgöra en modul som högst upp på stolpen. Vanligtvis måste skogsarbetare anställa kotletterna på båda sidor av blocket för att befria det från polen.

Andra gemensamma utmaningar i timbersports tävlingar med deltagande chainsawing stockar som är tydligt märkta. Noggrannheten av nedskärningen är nyckeln till att vinna tävlingen. Övriga händelser fokuserar på lumberjacking kompetens som innefattar användning av en yxa. Ofta handlar det skär genom en stock i exakta och detaljerade nedskärningar levereras på två sidor av stocken. Både timing och precision spelar en stor roll vid bedömningen av vinnaren av en viss konkurrens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.