Vad är Swing Dancing?

Swing dancing representerar en rad olika dansformer som är kopplade till utvecklingen av jazzmusik i början 20th century. Den första varianten av swing dans, Texas Tommy, ansågs ha sin upprinnelse i San Francisco. Det liknar mer kända swing dansande former i att kvinnan svängde ut från sin partner i en kombination av akrobatiska rörelser.

popularitet för musik i samband med Charleston på 1920-talet uppstod på östkusten i USA bland afroamerikaner. Charleston hade den unika fördelen att vara en dans som inte kräver en partner, men partnering skulle säkert uppnås. Charleston rör sig som den steg-kick, och knä-korset blev snabbt populär genom USA, men vissa tyckte att dansa skandalösa först, eftersom det var associerat med "lös kvinnor" och moral.

Nästa utveckling i Swing dans var framväxten av Lindy Hop under 30-talet, där väldigt många av de Charleston drag. Det anses vara den första "sanna" bild av swing dans, eftersom det skulle utvecklas under de närmaste decennierna. Stegen var oftast enkla att lära sig, men man måste tänka på ens fötter, som Lindy Hop kallas för improvisation hela dansen.

Jazz musik till blues ackord, och nya Rock and Roll utvecklade Lindy Hop i Boogie Woogie och East Coast Swing. Ett klassiskt exempel på East Coast Swing dans ses i filmversionen av pjäsen, Grease . Även om denna musik var anpassad till mer traditionella mid-50s rock, är det fortfarande huvudsakligen är swing, med inslag av Lindy Hop och Charleston blandas i.

West Coast Swing utvecklades på 50-talet, och var mindre energisk i naturen, där inte så mycket fotarbete, men fler partner snurrar. Med Lindy Hop, och East Coast Swing, West Coast olika företrädare för den moderna swing dancing repertoar. En variant, western swing, ibland dansade till countrymusik. Både East Coast och West Coast Swing är nu utförs i professionella tävlingar sällskapsdans. Inledningsvis gjorde dans yrkesverksamma inte hitta gungan tilltalande, och vissa trodde att alla varianter av swing vulgärt. Dance tävlingar inte officiellt någon typ av swing dansa ända till slutet av 1950-talet. Det är väldigt enkla swing steg lättare att förstå om visualiseras. Ett steg tas till vänster, sedan åt höger följt av tre korta steg. Detta upprepas med tre steg i motsatt riktning. Grundläggande fotarbete kan vara lätt att bemästra, och det finns ett antal bra DVD-skivor som kan lära de grundläggande stegen.

Swing dans är mest känd för sin hissar och snurrar, vilket kan vara ganska komplicerat att lära sig och kräver en högre grad av fysisk kondition. Swing återfick popularitet under 1990-talet och är still going strong. Det finns nu ett antal swing klubbar i stora städer och små dansskolor i förorter och på landsbygden, som uppfyller troget på nätter swing dans och för undervisning i de mer avancerade steg.

Swing dans är kraftfull, liksom alla aerob träning, så man kanske vill rådfråga en läkare innan du påbörjar en kurs Swing dans. I allmänhet lära sig stegen och övar är ett fantastiskt sätt att öka konditionen. A night of Swing dansar kan bränna mer än 500 kalorier på ett sätt som de flesta hitta mycket behagligare än mer traditionella aerob typer av pass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.