Vad är Sport Stacking?

Sport stapling är en sport avsedd för individuell och lagtävling som involverar deltagare stapling och unstacking 12 plastkoppar i en förutbestämd sekvens i en hög hastighet. Sporten har sitt ursprung i Kalifornien under 1980-talet, men den fick stor uppmärksamhet när Johnny Carson visade ett avsnitt om idrott stapling på The Tonight Show 1990. Sedan dess har idrotten stapla vuxit till en styrs världsomspännande konkurrens och främjas av sin egen förening, The World Sport Stacking Association (WSSA).

Konkurrenter kamp mot klockan och varandra att slutföra stapla sekvenser i den snabbaste tiden. Den WSSA rapporterade deltagare från 6 olika länder och 21 olika stater som deltar i sin senaste konkurrens. Sporten fortsätter att växa hela landet och i hela världen. I själva verket strax före semesterperioden 2006, Stacks Speed, en av de största tillverkarna av sport stapla utrustning, var med på topp 10 listan leksaken släcka med mer än en publikation. Förutom att vara en rolig sport, drivet av konkurrens vara den snabbaste, svartabörshajar idrott stapla förmåner för barn som deltar i sporten. Inte bara kan de tävla individuellt eller som ett lag, bygger sport stapling på hand-öga-koordination, Ambidextri och hastighet. Forskningen har faktiskt gjorts som visar sport stapling ökar bilaterala hjärna färdighet, en färdighet som förbättrar behandlingen och förmågor matematik.

Barn som deltar inte får vård mycket om de potentiella sociala, pedagogiska och hjärna fördelar utveckling av idrotten stapla, men de verkligen är intresserad av att prova det. Till skillnad från sin violin eller tuba, den bästa delen om idrott stapling är barnen har kul med det så de praktiken.

Skolor i olika områden runt om i världen har tagit med idrott stapling i deras fysiska kursplan och 2006, idrott stapla var en framträdande idrotten på ett kort segment av en större Kid's tv-kanal. Som sport fångsterna, är både barn och vuxna förvrängs att finslipa sina förmågor och kanske ta en sticka att bryta ett världsrekord. Många andra är helt enkelt upptäckt att idrotten stapling är en rolig och utmanande aktivitet som de kan göra ensam eller tillsammans med vänner och familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.