Vad är Slutartid?

slutartiden är ett fotografi term som anger den tid som slutaren är öppen så att ljus exponering för filmen eller bildsensorn. Används i samband med öppningen storlek (bländarsteg), bestämmer slutartid totala exponeringen och kan ändras för att skapa olika effekter. Slutartiden mäts i sekunder, typiskt bråkdelar av sekunder. är Slutarhastighet justeras automatiskt när kameran används i automatiskt läge. Däremot kan slutartiden ställas in manuellt på de flesta systemkameror film och digitalkameror. Villkor som i snitt står för bestämning slutartid omfatta belysning och rörelse. Längre slutartid används i svagt ljus, medan en kort eller snabb slutartid används oftast för att fånga rörliga motiv. Att skapa dramatiska effekter, såsom avsiktlig oskärpa eller andra konstnärliga effekter, kan slutartiden anpassas till atypiska hastigheter för givna förutsättningar. kan slutarhastighet flesta kameror kan justeras i steg från 1 sekund till 1 /1000 sekund, men längre och kortare exponeringstider kan åstadkommas på några kameror. Det finns vissa tumregler för att ställa in slutartid, såsom långsammare inställningarna i svagt ljus och snabbare inställningar för snabbrörliga motiv, men att bestämma slutartid för de önskade effekterna är mer en fråga om försök och misstag.

Justera slutartiden, måste du först ställa in din kamera till en manuell inställning. De flesta kameror idag har en digital display visas på skärmen i sökaren. De flesta bildskärmar utelämna 1 och visar bara nämnaren i det bråk. Till exempel kommer en slutartid på 1 /125 att visas som 125, medan 1 /500 kommer att visas som 500 på skärmen. En inställning på 125 är långsammare än en inställning på 500.

medan du justerar slutartiden i olika miljöer och för olika ämnen kommer att förändra den samlade effekten av bilden, experimentera med bländare och känslighet (ISO) tillsammans med slutartid inställningar är viktigt att förstå den fulla effekten specifika inställningar kan ha på den övergripande bilden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.