Vad är Saltwater Tackle?

Saltwater itu med är utrustning som används speciellt för saltvatten fiske, oavsett om det agn, drag eller andra typer av redskap. I många fall kan det inte finnas några större skillnader mellan sötvatten och saltvatten tackla, och mycket av det kan användas i någon situation. I andra fall kan det finnas betydande skillnader, beroende på läge och typ av fisk som eftersträvas. Det är till exempel mest sötvattenfiske gjort för arter som normalt inte har tänder och är mindre än 15 pounds (7 kg), och sportfiskare brukar ha att göra med skarpa grupperingar, till exempel havstulpaner och koraller och frätande vatten. I saltvatten fiske, skulle alla dessa saker vara överväganden. Därför saltvatten tackla görs för att hjälpa till att hantera några av dessa frågor. Tackle gjorde för sötvatten helt enkelt inte kommer att hålla upp med något av dessa villkor. En av de första saker folk kan märka om saltvatten itu med är att det vanligen är större än den som används för sötvatten fiske, med polerna som styvare och tjockare för att ta på större fiskar. Linjen kan vara mycket tjockare och specificerade för mycket högre vikter. Även krokarna kan vara tjockare för att förhindra att fisk från att bita igenom dem eller bryta mot dem på något annat sätt.

De flesta lurar i saltvatten tackla kan vara lite annorlunda också. Till exempel finns en rad olika skedar och topwaters används i saltvatten. Även om dessa används även i sötvatten fiske storlek är en av de stora skillnaderna, åtminstone i vissa fall.

Även spinning och baitcasting rullar ofta används i saltvatten fiske, finns det andra typer av rullar, ofta kallas Big Game rullarna, som används för att gå efter vissa arter av saltvatten fisk. Dessa rullar Placera inte en premie om gjutning, utan snarare på att hålla linjen på plats vid släckning av större fisk. En HASPELRULLE skulle ingen tävling mot några av de större saltvatten arterna.

förmåga saltvatten tackla att stå upp mot strängare villkoren för fisket är en av anledningarna till att många finner det nödvändigt att byta när man går till saltvatten . Till exempel stål ledare anses allmänt störande och onödigt sötvattenfiske, anses av många vara krav med saltvatten fiske. Detta beror på att linjen är så lätt att skära på ett antal objekt vid fiske i saltvatten.

Den agn som används är en annan aspekt av saltvatten tackla som är annorlunda. Om det styckas agn eller levande bete, fiske efter saltvattensfiskar krävs olika typer av beten än sötvattensfiske. Saltvatten shad och räkor är vanliga val, liksom bläckfisk och sand loppor. Levande beten föredras av vissa arter, men kan klippa beten, som ofta är lättare att hantera, kan också användas för att fånga ett antal olika typer av fisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.