Vad är Saddle Shoes?

kasta av sig det veckad kjol, baggy tröja, Bobby svaveloxid och loafers och hugg din pudel kjol och skor sadel, är det dags för rock and roll! I efterkrigstidens av jive, jitterbug och The King, Elvis Presley, en tvåfärgade Snappy sko ersatt respektabel öre dagdrivare. Det galna nya skor var sadeln skon och bunny-hoppade och bee-bopped dess väg in i populärkulturen. Den klassiska sadel sko är en klänning stil sko med läder vit tå rutan och tillbaka, och en svart vristen och vamp, som omfattar halsen, tungan och öljetter. Vristen och vamp tillsammans bildar en form ungefär som en sadel i mitten av skon, därav namnet. Kontrasterande svart band körde också upp den bakre delen av skon på baksidan av hälen, ofta med ett spänne upptill. Den gummerade komposit med låg klack ensam var korall färgad.

Med popularitet sadeln sko andra tvåfärgade färger uppstått, bland svarta skor med vita sadlar, vita skor med röda och bruna skor med bruna. På ett eller annat tillfälle är det troligt att nästan alla tänkbara färgkombination har funnit sin väg in i sadeln skon.

År 1957 Elvis Presley rysare en generation Jailhouse Rock med sin ultra-cool blå ögon, sexig gyrations och djup resonans röst-och han gjorde det i sadeln skor liksom i en annan upp och kommande sko som så småningom skulle ersätta sadeln sko: de ödmjuka sneaker. James Dean, som dog 1955 vid 24 års ålder, var en annan ikon, och att minska spö för ungdomar. En av de mest kända fotografier av James Dean visar honom stående i jeans och sneakers. Med Dean och Presley både välkomna denna nya trend så var det bara en tidsfråga innan sadel skor hamnade längst bak i garderoben, och sneakers tog deras plats på framsidan.

Ändå, trots den mer avslappnade klä av dagens mode, sadel skor fortsätta att vara allmänt tillgängliga på de flesta varuhus, med bevis på deras bestående överklaga. De leder tankarna till en era av oskuldsfullhet, naivitet, ungdom och ljudet av en generation i kläm mellan raggare på 50-talet och hippies av '60 's. Deras klassiska utseende och stil har uthärdat föränderliga tider, och på de tillfällen när sneakers inte kommer att betala sadel skor förblir en höft val för eklektisk sko lovers everywhere. Prova ett par på och se om du inte känner magin!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.