Vad är Rivalitet Sports?

Rivalitet sport är sport som lämpar sig för god konkurrens mellan grupper eller enskilda som bygger upp en historia av att spela tävlingsspel eller matcher mot varandra. Den bästa möjligheten att skapa rivalitet är i idrotter där konkurrenterna träffas ofta, eller åtminstone konsekvent sätt. Vissa sporter, på grund av den passion som de väcker, tenderar att göra bättre på att skapa rivalitet. Däremot är risken för nästan alla sporter bli rivalitet sport mycket hög.

Sports som har den bästa möjligheten att bli rivalitet sport är de som sätter deltagarna i direkt konkurrens med varandra. Sport där målet är att slå på klockan, eller kursen, som i golf, tenderar att ha det svårare att skapa rivalitet. Men varje gång det finns ett fåtal personer slåss om herraväldet i varje försök, kan en rivalitet utvecklas. Geografi kan också bidra till att skapa konkurrens idrotter, till exempel när duellerande gymnasieskolor, kanske Crosstown rivalitet, träffas. De vanligaste Rivaliteten idrotter: fotboll, amerikansk fotboll, basket, baseball och hockey. Dessa har alla kvalitet är lagsporter också. Lagsporter är ofta bra för att skapa rivalitet, enbart på grund av det intresse de genererar och den stora fans de i allmänhet har. Ytterligare, lagsporter, eftersom de skapar en lång historia så långt överleva alla spelare, skapa en ständig rivalitet. Ett bra exempel på en rivalitet mellan idrottslag är rivalitet mellan Boston Celtics och LA Lakers i National Basketball Association.

individuella idrotter kan också rivalitet sport. Ofta är dessa sporter har problem med att skapa samma slags passionerad rivalitet som lagsporter genererar. Detta gäller för en rad olika skäl. Först flesta individuella idrotter är inte lika populär som lagidrotter. I några idrotter får konkurrenterna har bara varandra sällan. Därför är det svårare att skapa ett brinnande intresse. Även i individuella idrotter, är det lättare för en sida att dominera, vilket stänger av rivalitet i någon sport.

Men när rivalitet skapas i individuella idrotter, de är mycket minnesvärd. I tennis, till exempel många fortfarande minns och diskutera 1980-talet, när amerikanerna Jimmy Connors och John McEnroe gick på varandra ganska ofta på domstolen. Det faktum att deras matcher var alltid oförutsägbara läggas till rivalitet.

Förutom tennis, andra individuella idrotter har också haft sina betydande rivalitet. I cykling hade Lance Armstrong och Jan Ullrich några episka slag i franska bergen under Tour de France, som skapat en stark rivalitet. Detta gällde även trots att Armstrong dominerade loppet under sina bästa år. Boxning, golf, och även simning har alla blivit rivalitet idrotter under vissa perioder med vissa personligheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.