Vad är Raider Nation?

Raider Nation är ett begrepp som används för mycket besatt fans av Oakland Raiders, ett amerikanskt fotbollslag som tillhör National Football League (NFL). Raider Nation gäller inte tillfällig och skötsam fläkt som kan delta i ett spel från gång till gång. Istället används för att beskriva de legioner av fans som är kända för att klä sig i svart och silver, festa alltför före, under och efter spel, och för att ta turer över hela landet för att se sitt lag spela när de reser. Det verkar vara nästan alltid så att när Raiders resor, värdar Raider Nation-medlemmar kan hittas redo att festa och heja deras team på. Den Raiders har den mest sålda nummer för produkter med teamet logotyper som skjortor, hattar och jackor, av alla NFL team. Detta kan delvis bero på det faktum att vissa Raiders logotyper nu används särskilt för att uttrycka gäng tillhörighet. Faktum är att många kommunala skolor förbjuda alla kläder med Raiders logotyper.

Inledningsvis verkar dock Raider Nation ha fått sin start när Oakland Raiders flyttade gruppen till Los Angeles 1982. Diehard fans gjort extra ansträngningar för att komma till hem spelen i Los Angeles. Laget flyttade tillbaka till Oakland år 1995, till stor glädje för sina många Raider Nation fans i Bay Area.

Vissa sporter experter och sociologer hävdar att Raider Nation förknippades särskilt med urbana make-up av ras och ekonomiska populationer. Oakland har ett speciellt stort antal African American medborgare, och även ett stort antal fattiga människor. Raider Nation har delvis lett till en affinitet för företrädare för en förtryckta och marginaliserade befolkningen. I verkligheten är dock de flesta människor som är fattiga har inte råd att delta i fotbollsmatcher, och definitivt inte råd att resa. Flesta Raider Nation fans måste ha rikedom att få plats på "svarta hål" i Colosseum, där de mest febriga fans samlas. Liksom, de fattiga invånarna i Oakland i allmänhet inte kan oftast råd att resa till spel i andra delar av landet. En del människor ogillar starkt Raider Nation fans eftersom de tenderar att vara ganska stökiga, och kan agera plumpt eller blir kraftigt berusade på spel. Sådan förgiftning allmänhet inte översätta till bra beteende på spel. Några pekar också på de Raiders som spelar en mycket aggressiv typ av fotboll som verkar osportsligt. En fotbollsälskare i Bay Area, som inte är Raider Nation medlem, är ganska sannolikt att vara ett fan av San Francisco 49ers. Om Raiders företräda marginaliserade i en urban samhälle, vissa tror att 49ers tenderar att representera det bästa av stadsmiljön och är associerade med "klass".

båda åsikter, naturligtvis, inte tar hänsyn till att de flesta Raiders och 49ers fans är bara trevliga människor som njuter av idrottsevenemang. Men det verkar finnas viss motvilja mellan många av de Raider Nation och envisa 49ers fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.