Vad är Pussel?

pussel består av en samling små plattor som är avsedd att monteras tillsammans för att skapa en bild eller struktur. Flat pussel är vanligtvis in kopior av fotografier eller målningar när de är klara och tredimensionella pussel kan användas för att skapa kopior av berömda byggnader, lådor, eller ovanliga former. Pusslen kan göras mer utmanande med ett stort antal ovanligt formade bitar, eller mindre svårt med färre och större bitar. Förutom att tjäna som pedagogiskt verktyg för barn, pussel är också mycket populära bland vuxna. Den första pussel verkar ha byggts år 1762, av John Spilbury, en brittisk Mapmaker. Spilbury befruktad av idén att skära kartor upp i bitar för att hjälpa barn att lära sig geografi. Dessa tidiga pussel kapades längs gränser kontinenter och nationer, och skulle ha varit svårt att sätta ihop, eftersom inga ledtrådar gavs av övergångsbestämmelser i bitar med olika färg element. Dessa pussel var också benägna att katastrof, eftersom bitarna inte interlock. I slutet av 1800-talet tillverkare av pussel fortfarande för hand såga dem, men de hade börjat utveckla fler intressanta figurer, och i början av 1900, pussel göra företagen listade ut hur man gör dör. En tärning är ett stycke vass metall ställa in ett fast underlag så att när den trycks in i ett pussel, metallen skär ut en figur. Dies standardiserade pusslet beslutsprocessen, vilket gör pussel mycket billigare. Denna period såg också införandet av samverkande delar. I USA ökade popularitet pussel under 1930-talet. The Great Depression innebar att många fler människor hade tråkigt hemma, och pussel hjälpte till att fylla timmarna. Kartong började undersida material valet för pussel, snarare än dyrare och svårare att skära trä underlag. Vissa företag gav pussel bort till stamkunder, och biblioteken får kunder att kolla pussel att arbeta hemma.

De flesta moderna pussel görs med överlappande pusselbitar. Detta bitar har knoppar som kan klämmas fast på motsvarande hål, så att en löst del av pusslet håller ihop. Vissa pussel innehåller även bitar med jämna kanter, eller bitar i underliga former som starbursts som passar ihop med andra ovanliga former för att skapa ett komplett pussel. Pussel kan göras i någon form, och ibland även tryckt på båda sidor, för att lösa dem mer utmanande.

När man köper pussel för små barn , hitta en speciellt utformad för barn pussel. Dessa är oftast utformade med extra stora bitar så att spädbarn och småbarn inte kan kvävas i bitar om de försöker äta dem. Större barn kan arbeta på mer konventionella pussel, men du kanske vill överväga ett pussel med färre bitar, så att barnet inte motverkas. Vuxna, är det antas, inte äta deras pussel, och njuta frustrerande sig med pussel som potentiellt kan ha tusentals bitar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.